350.000 οχήματα αλλάζουν συστηματικά ασφαλιστική στέγη

Καταγγελίες για 350.000 οχήματα που μεταφέρονται από εταιρεία σε εταιρεία βάσει επιλογής του ιδιοκτήτη τους σε συμφωνία με τον ασφαλιστικό του συνεργάτη έχουν γίνει από στελέχη της αγοράς και αναμένεται να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου μία πολύκροτης ιστορίας.

Το πρόβλημα είναι οξύ, καθώς μπορεί να υποκρύπτει αθέμιτες διαδικασίες και αμφίβολες ροές χρημάτων που αφορούν ασφάλιστρα των συγκεκριμένων οχημάτων.

Κατά τις πληροφορίες του iw το θέμα έχει γνωστοποιηθεί –ίσως και εγγράφως- στην εποπτική αρχή, δεδομένου ότι μόνο με την παρέμβαση της στον πυρήνα των εμπλεκομένων θα μπορέσει να ξεκαθαρίσει το υφιστάμενο θολό τοπίο.

Κατά τις ίδιες πηγές και το υπουργείο Οικονομικών έχει κατά τις ίδιες διαδικασίες ενημερωθεί  δεδομένου ότι η συντήρηση της κατάστασης που καταγγέλλεται αποστερεί σημαντικά έσοδα από τα δημόσια ταμεία.

«Αγκάθι» για τη γρήγορη διαλεύκανση του θέματος και φυσικά τη λήψη αποφάσεων και μέτρων η υπερφόρτωση του εποπτικού μηχανισμού ε πολλά και επιμέρους ζητήματα που αφορούν τις εταιρείες, η παρακολούθηση των οποίων απαιτεί χρόνο και πολυάριθμο ανθρώπινο δυναμικό.