Στα 120 εκατ. ευρώ το άνοιγμα του Επικουρικού από Evima και Διεθνή Ένωση

Βαρύ φορτίο αναλαμβάνει για μία ακόμη φορά το Επικουρικό Κεφάλαιο αφού μετά και την ανάκληση της Διεθνούς Ένωσης κληρονομεί υποχρεώσεις άνω των 60 εκατ. ευρώ. Συνδυαζόμενες μάλιστα οι υποχρεώσεις αυτές με τα 60 εκατ. ευρώ της EVIMA, το συνολικό άνοιγμα του φορέα εκτινάχθηκε και πάλι στα 520 εκατ. ευρώ από τα 400 στα οποία περιορίστηκε μετά την εφαρμογή του νέου πλαισίου αποζημιώσεων.

Στελέχη του Επικουρικού δηλώνουν στο iw ότι μία ακόμα ανάκληση θα οδηγήσει το ΕΚ σε απόλυτο αδιέξοδο, επισημαίνουν δε ότι ενώ αρχικά ο φορέας μετά την ψήφιση του νόμου με το οποίο θεσπίστηκε πλαφόν στις αποζημιώσεις περιόρισε αισθητά τους χρόνους καταβολής των αποζημιώσεων, οι ανακλήσεις της EVIMA και της Διεθνούς Ένωσις έχει αρχίσει και πάλι να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα ρευστότητας.

Οι ίδιοι παράγοντες επισημαίνουν ότι ετησίως το ΕΚ εισπράττει από τις εισφορές των ασφαλιστικών 70 εκατ. ευρώ και σήμερα έχει να αντιμετωπίσει ένα άνοιγμα της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ. Σημειώνουν δε ότι μία ακόμα ανάκληση από την ΤτΕ θα εκτινάξει το χρέος του ΕΚ κοντά στα 730 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο ανερχόταν  το άνοιγμα του Επικουρικού πριν μπει όριο στις αποζημιώσεις.