Με αυξημένη παραγωγή κατά 10% στο εξάμηνο η HDI Gerling

Με αυξημένη παραγωγή κατά 10% έκλεισε το α΄ εξάμηνο του 2013 έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος για την HDI Gerling, η οποία, εφόσον δεν υπάρξει… ανατροπή στο επόμενο διάστημα, εκτιμά ότι και φέτος θα εξασφαλίσει σημαντική κερδοφορία.

Ειδικότερα, στο εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2013 η ασφαλιστική εμφάνισε παραγωγή της τάξης των 13 εκατ. ευρώ, ενώ για την εκπνοή του 12μήνου προσβλέπει σε έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες άνω των 22 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι, ο αρχικός στόχος πωλήσεων για το 2013 όριζε τον πήχη του τζίρου χαμηλότερα, λίγο κάτω από τα 21 εκατ. ευρώ.

Έχοντας ήδη διανύσει το πρώτο και πιο κρίσιμο εξάμηνο του 2013 με θετικές επιδώσεις, η HDI Gerling αισιοδοξεί ότι η χρονιά θα κλείσει τελικά πάνω από τους στόχους της, ενώ ο κ. Νότης Βαγιακάκος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, εκτιμά ότι αν κατά το υπόλοιπο του έτους δεν υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις, η χρονιά θα ολοκληρωθεί και με πολύ καλή κερδοφορία.

Ο ίδιος προσθέτει ότι, στις ασφάλειες δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη για κερδοφορία αν δεν κλείσει η χρονιά, διότι μια μεγάλη ζημιά εύκολα οδηγεί σε ανατροπές σχεδιασμών. Τονίζει δε ότι το 2013 ήταν περισσότερο επιβαρυμένο για την HDI Gerling από ζημιές, ωστόσο θεωρεί ότι αν στους επόμενους μήνες η εικόνα αυτή δεν αλλάξει, η εταιρεία θα καταφέρει και πάλι να εμφανίσει υψηλό θετικό καθαρό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012 έκλεισε για την HDI Gerling με παραγωγή ασφαλίστρων κοντά στα 21 εκατ. ευρώ και με καθαρά κέρδη 8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 30% έναντι της προηγούμενης χρήσης.