Στις καλένδες οι ποινές για τα ανασφάλιστα

Αναβάλλεται επ΄ αόριστο από το υπουργείο Οικονομικών η εφαρμογή του νέου πλαισίου για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων.

Όπως επεσήμαναν στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, ο φόρτος εργασίας για ζητήματα σχετικά με τις δηλώσεις του φόρου εισοδήματος 2012 και το κυνήγι όσων φοροδιαφεύγουν, δεν επιτρέπουν σε αυτή τη φάση στο υπουργείο να αφιερώσει χρόνο για τον περιορισμό των ανασφάλιστων οχημάτων.

Όπως αναφέρουν μάλιστα πηγές του iw, το υπουργείο Οικονομικών δεν προσδιόρισε πόσο διάστημα θα μεσολαβήσει έως ότου ασχοληθεί εκ νέου και επί της ουσίας με το ζήτημα των ανασφάλιστων, γεγονός το οποίο φαίνεται πως προκαλεί εντονότατη δυσφορία στις τάξης της ασφαλιστικής αγοράς.

Παράγοντες αυτής, μιλώντας στο iw δήλωσαν ότι με τη στάση που τηρεί το υπουργείο είναι σαν να ακυρώνει όλη την προηγούμενη προσπάθειά του, καθώς και την πρωτοβουλία την οποία ανέλαβε η ίδια η αγορά.

Πρόσθεσαν δε ότι, όταν και εφόσον το υπουργείο αποφασίσει τελικά να λάβει τα… μέτρα του στο θέμα των ανασφάλιστων, είναι πολύ πιθανό τότε να μην πείσει κανέναν για τις προθέσεις του, πολύ δε περισσότερο τους ίδιους τους ανασφάλιστους.

Σημειώνεται ότι στο άκουσμα και μόνο ότι έρχονται μέτρα κατά όσων οδηγούν δίχως σήμα ασφάλισης, ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων αυξήθηκε κατά 500.000 αυτοκίνητα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει  από επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, και, όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, τα περισσότερα από τα νέα συμβόλαια είναι πολύ πιθανό, πλέον, να μην ανανεωθούν.
Σημειώνεται ότι με τη στάση την οποία τηρεί το υπουργείο, το δημόσιο ταμείο χάνει ετήσια έσοδα της τάξης των 60 εκατ. ευρώ και οι ασφαλιστικές εταιρείες τζίρο αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.