Χ. Θεοχάρης: Σε ανάπτυξη επαγγελματικά ταμεία και ιδιωτική σύνταξη

Στο θέμα των επαγγελματικών ταμείων και της ιδιωτικής σύνταξης, που θα αποτελέσει κορυφαίο μελλοντικό πεδίο δράσης για τις σοβαρές εταιρείες του κλάδου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο  Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης κατά την ομιλία του στο Insurance Money Conference 2013

Όπως δήλωσε «είναι μία από τις όχι σπάνιες φορές, που στη χώρα μας ο υγιής  και επαρκώς εποπτευόμενος ιδιωτικός τομέας, καλείται να καλύψει τα κενά που αφήνει για πολλούς και διάφορους λόγους, το κράτος μέσω της ανεπαρκούς κοινωνικής μέριμνας και ασφάλισης των πολιτών. Είναι καιρός να ισχύσει στην Ελλάδα αυτό που ισχύει εδώ και πολλές δεκαετίες στις ανεπτυγμένες  οικονομίες της Ευρώπης και παγκοσμίως».     

Πρόσθεσε ότι «η κρίση αποτέλεσε και αποτελεί πέραν των άλλων, και χρυσή ευκαιρία ανάδειξης και ανάπτυξης υγιούς τάσης των επιχειρήσεων του κλάδου για εξωστρέφεια και επέκταση σε γεωγραφικούς χώρους εκτός των συνόρων, μετουσιώνοντας τη διαχρονικά σωρευμένη τεχνογνωσία σε αξιοποιήσιμη δυνατότητα οργανικής ανάπτυξης και γιατί όχι, επιστροφής στην επαναλαμβανόμενη κερδοφορία».