Κρίσιμη συνάντηση ασφαλιστών και πολιτών για τον κλάδο υγείας

Σε διάλογο για τον κλάδο Υγείας που τραβά σε μάκρος και δεν καταλήγει σε ουσιαστικό αποτέλεσμα, οδηγούνται υπουργείο Ανάπτυξης και ασφαλιστική αγορά.

Έχοντας διανύσει ήδη πολλές εβδομάδες διαβουλεύσεων, οι δύο πλευρές κάθονται και πάλι σήμερα, η μια απέναντι από την άλλη, προκειμένου να συζητήσουν σειρά ζητημάτων που αφορούν στη διαφάνεια των προγραμμάτων, το κόστος τους, τους όρους διάθεσης και τις παροχές, τις προμήθειες των δικτύων και τις αναπροσαρμογές ασφαλίστρων.

Πληροφορίες του iw αναφέρουν ότι, μέχρι και σήμερα οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος δεν έχουν παρουσιάσει στο γενικό γραμματέα Καταναλωτή, μια ολοκληρωμένη πρόταση βάσει της οποίας να προσδιορίζουν τις διαδικασίες αυτορρύθμισης της αγοράς.

Όπως έχει γράψει ήδη του iw, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, κ. Γιώργος Στεργίου, έδωσε στην Ένωση πίστωση χρόνου ώστε να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προκειμένου μόνη της να επιλύσει χρόνια προβλήματά και να μην απαιτηθεί νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου.

Φαίνεται ωστόσο ότι μέχρι και σήμερα η αγορά δεν μετέφερε στο υπουργείο τα ενδεδειγμένα μηνύματα, με αποτέλεσμα ο μεταξύ τους διάλογος να λαμβάνει άλλες διαστάσεις.

Κατά τις πληροφορίες του iw, ο γενικός γραμματέας φέρεται να θεωρεί ότι η αγορά απλά κωλυσιεργεί, δίχως να μπαίνει στην ουσία του θέματος, ότι αρκείται μόνο στο να διατυπώνει προς το υπουργείο προτάσεις για παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς, όταν αρμόδια για ανάλογες παρεμβάσεις είναι μόνο η Τράπεζα της Ελλάδος.
Όπως εκτιμάται, η συνάντηση που επίκειται θα είναι κρίσιμη για την πορεία που θα έχει ο διάλογος των δύο πλευρών.