Διευκρίνηση της ΕΑΔΕ για δημοσιεύματα

Σε ανακοίνωση της η Ένωση αναφέρει πως “με βάση δημοσιεύματα του κλαδικού τύπου, που σχολιάζουν αποτελέσματα χρήσεως 2011 του συνόλου της ασφαλιστικής αγοράς όπως δημοσιεύονται σε site της ΕΑΕΕ , καθώς και της έκθεσης του Διοικητού της ΤτΕ για το έτος 2012 , εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές οφείλουν ασφάλιστρα ύψους € 900.000.000 .

Με σκοπό να συμβάλουμε στην αποκατάσταση της αλήθειας υποβάλουμε την προφανή και αυτονόητη διευκρίνιση ότι :
 1.      Στον τίτλο «Χρεώστες Ασφαλίστρων» υπάγεται το σύνολο των ανείσπρακτων ασφαλίστρων, ανεξαρτήτως της οδού είσπραξης αυτών. Επομένως αφορά ασφάλιστρα που εισπράττονται είτε μέσω Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, είτε δι΄ αντικαταβολής ή και μέσω Τραπεζικής κατάθεσης.

 2.      Το ποσό αυτό,  στο μέτρο που αφορά την είσπραξη μέσω Διαμεσολαβούντων, αφορά ασφάλιστρα « εισπρακτέα » , που , βάσει των συνήθων συμβατικών υποχρεώσεων,  αποδίδονται πλέον εντός διμήνου ή το πολύ  τριμήνου.

Αλήθεια , ποιός άλλος κλάδος σήμερα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του εντός διμήνου την στιγμή που ο μέσος χρόνος πίστωσης των εμπορικών επιχειρήσεων στην χώρα μας είναι 180 ημέρες .   

Κατά συνέπεια η παράθεση αριθμών, χωρίς περαιτέρω ανάλυση, μόνο εντυπώσεις δυσάρεστες και άδικες δημιουργεί, επιλεκτικά, κατά των Διαμεσολαβούντων και μας υποχρεώνει να αναρωτηθούμε για την πραγματική αιτία του προφανούς στόχου”.