Eurolife ERB: Κερδοφόρο αποτέλεσμα υψηλότερο των 20 εκατ. ευρώ

Με κερδοφόρο αποτέλεσμα υψηλότερο των 20 εκατ. ευρώ, που πλησιάζει το ήμισυ των κερδών του 2012, έκλεισε το α΄ τετράμηνο του 2013 για την Eurolife ERB Ασφαλιστική.

Στο ίδιο διάστημα η εταιρεία κατάφερε, πέραν του θετικού καθαρού αποτελέσματος, να κινηθεί και ανοδικά στην παραγωγή της.
Τα ανωτέρω αναφέρουν πηγές του IW που προσθέτουν ότι, στο α΄ τετράμηνο του 2013 η Eurolife ERB Ασφαλιστική κινήθηκε ανοδικά όχι μόνο στις Γενικές Ασφαλίσεις, αλλά και στις Ασφαλίσεις Ζωής, όπου η ασφαλιστική αγορά έχει υποστεί πραγματική καθίζηση.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους η εταιρεία καταφέρνει και διατηρείται σε θετική πορεία είναι η δυνατότητα που έχει να «γυρίζει» την εμπορική της πολιτική και να την προσαρμόζει στις συνθήκες της αγοράς, αλλά και το γεγονός ότι δεν εξαρτάται μόνο από την ελεύθερη αγορά, ή μόνο από τις τραπεζασφάλειες, αλλά και από τα δύο βασικά κανάλια πρόσκτησης ασφαλιστικών εργασιών, εξασφαλίζοντας την παραγωγή της κατά 70% από το τραπεζικό δίκτυο και το 30% από τα ελεύθερα δίκτυα.

Σημειώνεται ότι η θετική φετινή πορεία της εταιρείας έρχεται ως συνέχεια ενός πολύ καλού 2012, μιας χρονιάς κατά την οποία εξασφάλισε αύξηση παραγωγής στα 313 εκατ. ευρώ, καθαρά προ φόρων κέρδη 76,5 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά φόρων 61,1 εκατ. ευρώ.