«Ανοίγονται» οι ασφαλιστικές στις περιβαλλοντικές εργασίες

Με νέα προγράμματα ετοιμάζονται να εισέλθουν δυναμικά στον κλάδο της περιβαλλοντικής ασφάλισης οι εταιρείες που παρέχουν προγράμματα σχετικά με την περιβαλλοντική προστασία. Μεταξύ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο υπάρχουν ασφαλιστικές όπως η AIG και η HDI-Gerling, καθώς και μεσιτικές και πρακτορειακές εταιρείες όπως η Καραβίας & Συνεργάτες και η  Ομνύω.

Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου οι δυνατότητες ανάπτυξης της αγοράς είναι τεράστιες, καθώς οι ευθύνες των εν δυνάμει ρυπαντών θα διευρυνθούν με την έκδοση της υπουργικής απόφασης για τη χρηματοοικονομική ασφάλεια. Επιπρόσθετα η οδηγία της ΕΕ που έχει ενσωματωθεί το εθνικό μας δίκαιο θα οδηγήσει και σε συνεχείς περιβαλλοντικούς ελέγχους, που θα οδηγήσουν τις εταιρείες σε πιο υπεύθυνη στάση όσον αφορά την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. 

 Ήδη το ΥΠΕΚΑ, μέσω της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης και ασφάλειας, έχει θέσει σε προτεραιότητα την εφαρμογή της οδηγίας ο «ρυπαίνων πληρώνει» και σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση το σχέδιο της υπουργικής απόφασης για τη χρηματοοικονομική ασφάλεια. Όπως αναφέρει ο κ. Μ. Κουρουζίδης, Ειδικός Γραμματέας του φορέα, μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχει σταλεί και ολοκληρωμένη έκθεση στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. σχετικά με την εφαρμογή της οδηγίας.