SSP και Wunelli λανσάρoυν τηλεματική υπηρεσία μέσω smartphone

Η τεχνολογία στην τηλεματική αναπτύσσεται συνεχώς και προσφέρει δυνατότητες στους χρήστες που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Τα σύγχρονα συστήματα τηλεματικής στο αυτοκίνητο εντοπίζουν μέσω δορυφόρου την ακριβή θέση του οχήματος και δίνουν σήμα στις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση ατυχήματος.

Πρόσφατα, οι εταιρείες SSP και Wunelli ανακοίνωσαν ότι θα λανσάρουν στην αγορά ένα σύστημα τηλεματικής για τους οδηγούς που δεν λειτουργεί μέσω «μαύρου κουτιού», αλλά μέσω smartphone, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί από το ευρύ κοινό.

Το SotiriaDrive, μάλιστα, θα παρουσιαστεί στο συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Όπως αναφέρει ο κ. Jonathan Davey από την SSP: «στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα προϊόν το οποίο μπορεί να απευθυνθεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού και να δώσουμε στους μεσίτες τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν την υπηρεσία της τηλεματικής στα ασφαλιστήρια συμβόλαια τους».

Η εταιρεία SSP, που σε αυτήν τη φάση ολοκληρώνει τις τελευταίες παραμέτρους του προϊόντος, έτσι ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της ασφαλιστικής αγοράς, δηλώνει ότι η υπηρεσία θα διατίθεται στην αγορά από το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Οι οδηγοί που θα έχουν ενσωματώσει την υπηρεσία στο συμβόλαιό τους θα κατεβάζουν μέσω link την εφαρμογή στο κινητό τους, η οποία και θα καταγράψει την οδηγική τους συμπεριφορά.