Aviva: Υπό διερεύνηση 4.000 ύποπτες αξιώσεις

Ενδελεχείς ελέγχους έχουν αρχίσει οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Βρετανία, επιστρατεύοντας τα τμήματα καταπολέμησης της απάτης προκειμένου να εντοπίσουν τις ψευδείς αξιώσεις αποζημιώσεων. Όπως δήλωσε ο Tom Gardiner, επικεφαλής του Τμήματος κατά της Απάτης της Aviva, με αφορμή τη δίκη ενός κυκλώματος “cash-for-crash” η εταιρεία στην παρούσα φάση εξετάζει περισσότερες από 4.000 υποθέσεις στις οποίες υπάρχουν ενδείξεις παραπλάνησης ή απάτης. Μάλιστα οι υποθέσεις αυτές εκτιμάται ότι είναι κατά 20% αυξημένες σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Επίσης πρόσφατα η εταιρεία εξέφρασε την απογοήτευση της για τις ποινές που επιβλήθηκαν σε 13 ανθρώπους που κατάφεραν να αποσπάσουν από την εταιρεία 134.000 δολάρια, στήνοντας ένα ατύχημα με μινι-λεωφορείο και διεκδικώντας εν συνεχεία αποζημιώσεις για τραυματισμούς. Όπως κατήγγειλε η εταιρεία ένας από τους καταδικασθέντες, ο 25χροςνος Richard Oliver, είχε φωτογραφηθεί να κρατάει δεσμίδα χρημάτων χαμογελώντας. Η Aviva εν συνεχεία διερεύνησε τις αξιώσεις για σωματική βλάβη και ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τον κ. Tom Gardiner «οι περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης και ιδιαίτερα περιπτώσεις cash-for-crash αυξάνουν το κόστος των ασφαλίστρων κάθε χρόνο με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται τόσο οι νομοταγείς πολίτες όσο και το NHS».
Πρόσθεσε επίσης ότι «σημαντικές υπηρεσίες έκτακτης βοήθειας τέθηκαν στην υπηρεσία των δεκατριών αυτών ανθρώπων τη μέρα του υποτιθέμενου ατυχήματος, οι οποίες θα μπορούσαν να λείψουν από περιστατικά όπου υπήρχε πραγματικά ανάγκη και να έτσι να τεθούν σε  κίνδυνο οι ζωές άλλων ανθρώπων.