ΕΙΑΣ: Πρόγραμμα Γενικών Ασφαλιστικών Γνώσεων

Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας 20 εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ, Λ. Συγγρού 106, στον 5ο όροφο:

• Τρίτη 28 Μαΐου 2013: 15.45 – 20.45
• Παρασκευή 31 Μαΐου 2013: 09.00 – 15.45
• Δευτέρα 3 Ιουνίου: 15.45 – 20.45

Εισηγητές του Σεμιναρίου θα είναι: η  κα Τσικογιαννοπούλου Μελίνα – Σύμβουλος Εκπαίδευσης και η κα Μαριλένα Δραγώνα – Σύμβουλος Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού.
Σκοπός του Προγράμματος

Η ανάπτυξη και βελτίωση του ανθρωπίνου δυναμικού των ασφαλιστικών επιχειρήσεων αποτελεί καίριο παράγοντα για την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και προόδου και συντελεί αποφασιστικά στην ανταγωνιστικότητα.

Είναι γεγονός ότι το διοικητικό προσωπικό των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που απασχολείται σε συγκεκριμένους τομείς, δεν έχει πάντοτε ολοκληρωμένη γνώση για το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρει στην αγορά η εταιρία στην οποία εργάζεται και δεν είναι πάντα ενήμερο πάνω στις θεμελιώδεις ασφαλιστικές έννοιες ή τις βασικές λειτουργίες των ασφαλιστικών κλάδων. Πολύ συχνά επίσης, το διοικητικό προσωπικό δεν έχει μία συνολική εικόνα της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς στην οποία έχει ενταχθεί.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη εκπαίδευσης και κατάρτισης του διοικητικού προσωπικού – και ιδιαίτερα των νεοεισερχομένων στον ασφαλιστικό χώρο – με στόχο την απόκτηση γενικών ασφαλιστικών γνώσεων κρίνουμε ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα δυναμικό ξεκίνημα του προσωπικού, το οποίο θα έχει αποτελεσματική και παραγωγική συνέχεια.

Το Σεμινάριο ενδιαφέρει:
Τις Διευθύνσεις Προσωπικού των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, που κρίνουν αναγκαίο να διευρύνουν τις γνώσεις του προσωπικού τους  για το συνολικό πλαίσιο και δομή των δραστηριοτήτων μιας ασφαλιστικής επιχείρησης καθώς και για το έργο των άλλων υπηρεσιών της Εταιρίας και απευθύνεται:
σε υπαλλήλους Ασφαλιστικών Εταιριών, Υποκαταστημάτων, Εταιριών Μεσιτών Ασφαλίσεων, Ασφαλιστικών Πρακτορείων καθώς και σε νεοπροσλαμβανόμενους ή σε αυτούς που ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν σε Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου:

1. Η έννοια της ασφάλισης και η οργάνωση της ασφαλιστικής αγοράς
O θεσμός της ασφάλισης – Ασφαλιστικές έννοιες – Η ιδιωτική και η κοινωνική ασφάλιση. Ασφαλιστική Σύμβαση – Η έναρξη και η διάρκεια της ασφαλιστικής σύμβασης – Τροποποίηση και η λύση της ασφαλιστικής σύμβασης – Οι υποχρεώσεις των συμβαλλομένων μερών. Η οργάνωση της ασφαλιστικής αγοράς – Η ασφαλιστική επιχείρηση (μορφή, άδεια λειτουργίας και λόγοι ανάκλησης αδείας  λειτουργίας)-Το Επικουρικό κεφάλαιο – Η Ένωση Ασφαλιστικών εταιριών Ελλάδος – Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης – Οι Ενώσεις των διαμεσολαβούντων προσώπων – Κρατική εποπτεία.

2. Ασφαλιστικοί κίνδυνοι
Έννοια του κινδύνου – Διακρίσεις κινδύνων και ποιοι ασφαλίζονται – Μέτρηση των κινδύνων – Υποκειμενικός και Αντικειμενικός κίνδυνος – Μέθοδοι αντιμετώπισης του  κινδύνου – Αποφυγή του κινδύνου – Κράτηση του κινδύνου – Αυτασφάλιση – Απαλλαγές – Πρόληψη – Μείωση των κινδύνων- Μέτρα προστασίας – Μεταβίβαση κινδύνων στον ασφαλιστή – Διαδικασία Underwriting – Καθορισμός ασφαλίστρου – Επέλευση ζημιογόνου γεγονότος – Αναγγελία – Πραγματογνωμοσύνη – Εκτίμηση – Αξιολόγηση – Διακανονισμός ζημιών– Αποζημίωση.

3. Κλάδοι της ιδιωτικής ασφάλισης
3α. Ασφαλίσεις κατά ζημιών & Βασικές αρχές της ασφάλισης ζημιών
Ασφαλίσεις οχημάτων – Ασφαλίσεις πλοίων – Ασφαλίσεις μεταφερομένων εμπορευμάτων – Ασφαλίσεις πυρός – Ασφαλίσεις αστικής ευθύνης – Ασφαλίσεις πιστώσεων – εγγυήσεων – Ασφαλίσεις διαφόρων χρηματικών απωλειών – Ασφαλίσεις νομικής προστασίας – Ασφαλίσεις βοηθείας. Ασφαλιστική αξία /ασφαλιστικό ποσόν – Υπερασφάλιση /Υπασφάλιση – Ασφάλιση σε πρώτο κίνδυνο- Απαλλαγές και τύποι απαλλαγών – Αποζημιωτική αρχή.

3β. Ασφαλίσεις προσώπων
Κλάδος Ζωής – Βασικές Ασφαλίσεις Ζωής – Θανάτου, προσόδων, σωματικών βλαβών, που συνδέονται με επενδύσεις – Υγείας (ατύχημα, ασθένεια) – Ομαδικές ασφαλίσεις.
Δικαίωμα Συμμετοχής:
• 200€  για τα μέλη του Ε.Ι.Α.Σ. και
• 250€  για τα μη μέλη.

Για τις Εταιρίες – Μέλη που θα έχουν πολλαπλή συμμετοχή σε αυτό το Σεμινάριο, τα δίδακτρα διαμορφώνονται ως εξής:

• 170€  (από 3 – 5 άτομα)
• 140€  (άνω των 5 ατόμων)

Για τις Εταιρίες μη Μέλη που θα έχουν πολλαπλή συμμετοχή σε αυτό το Σεμινάριο, τα δίδακτρα διαμορφώνονται ως εξής:
• 210€  (από 3 – 5 άτομα)
• 180€  (άνω των 5 ατόμων)
Το Δικαίωμα Συμμετοχής
Το Δικαίωμα Συμμετοχής μπορείτε να καταβάλετε με την κατάθεση της Αίτησης Συμμετοχής στα γραφεία του ΕΙΑΣ ή να το καταθέσετε στην επωνυμία «Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών» στην ALPHA BANK, αρ. λογ/σμού: 114-00-2786006633, IBAN: GR 81 0140 1490 1140 0278 6006 633 ή στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, αρ.λογ/σμού: 142/48003627, IBAN: GR 65 0110 1420 0000 1424 8003 627  και να μας στείλετε με fax αντίγραφο του καταθετηρίου στον αριθμό 210 92.19.917.

ΟΑΕΔ
Σας ενημερώνουμε πως οι υπηρεσίες μας μπορούν να επιδοτηθούν μέσω του ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ.  Ο  ΟΑΕΔ παρέχει στις Εταιρείες τη δυνατότητα εκπαίδευσης του προσωπικού τους, εκμεταλλευόμενες το 0,45% από τις εργοδοτικές εισφορές. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του ΟΑΕΔ http://laek.oaed.gr
Για συμπληρωματικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του ΕΙΑΣ  στα τηλέφωνα: 210 92.19.660 – 684, E-mail: eiasinfo@eias.gr, eias@ath.forthnet.gr.

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την  Τετάρτη 22 Μαΐου 2013.

Ενδοεπιχειρησιακή Εκπαίδευση
Σας ενημερώνουμε ότι το ΕΙΑΣ, έχει τη δυνατότητα σχεδιασμού και υλοποίησης με θεματολογία κατ’ επιλογήν, για τα στελέχη διαφόρων εταιριών και ενδοεπιχειρησιακά.
Το ΕΙΑΣ μπορεί να προσαρμόσει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα στο επίπεδο των γνώσεων, ιδιαιτεροτήτων και συγκεκριμένων αναγκών για εκπαίδευση του διοικητικού και παραγωγικού δυναμικού  κάθε επιχείρησης.