Ασφάλιση νοσηλείας: Προσοχή στους όρους και τα ψιλά γράμματα

CASE STUDY

Ο κύριος Γεωργίου – 48 ετών σήμερα – πριν μερικά χρόνια αγόρασε ένα συμβόλαιο νοσηλείας από γνωστή ασφαλιστική εταιρεία. Την ώρα που συμπλήρωνε την αίτηση ασφάλισης, έκρινε σκόπιμο να μην αναφέρει το γεγονός ότι είχε υψηλή χοληστερίνη και έπαιρνε ένα απλό χαπάκι για τη ρύθμισή της. Τον περασμένο Ιανουάριο νοσηλεύτηκε σε γνωστό νοσοκομείο των Αθηνών μετά από ένα σοβαρό ατύχημα με συντριπτικό κάταγμα στον ώμο. Κατά την αποχώρησή του από το νοσοκομείο ενημερώθηκε ότι η δαπάνη για τη νοσηλεία, η οποία ανερχόταν σε πολλές χιλιάδες ευρώ, δεν εγκρίθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία κι όχι μόνο αυτό, αλλά ταυτόχρονα η ασφαλιστική εταιρεία προχώρησε στην καταγγελία και την ακύρωση του συμβολαίου του. Εμβρόντητος ο άνθρωπος αδυνατούσε να κατανοήσει τι συνέβαινε. Τι συνέβη και πού έγινε το λάθος; Διαβάστε το στους όρους και στα ψιλά γράμματα.

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

Όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τα κινητά τηλέφωνα στην Ελλάδα, υπήρξε μια διαμάχη μεταξύ των υπέρμαχων της νέας «μόδας» και των πολέμιων αυτής. Οι δυνατότητες που έδιναν τότε οι συσκευές αυτές για απεριόριστη επικοινωνία χωρίς σύνορα ήταν από τη μια πλευρά ευλογία και από την άλλη κατάρα. Η διαμάχη αυτή παραμένει, αν και όχι σε τόσο μεγάλη ένταση, παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την τεράστια χρησιμότητα του νέου μέσου, όχι μόνο για την αναμφισβήτητη επαγγελματική του χρήση, αλλά κυρίως για τη δυνατότητα που παρέχει για άμεση κινητοποίηση σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού. Τα κινητά τηλέφωνα διεύρυναν τις δυνατότητες της σταθερής τηλεφωνίας .Τα ιδιωτικά συμβόλαια νοσηλείας αποτελούν ένα ομοειδές παράδειγμα. Λειτουργώντας συμπληρωματικά στις παροχές των κρατικών ταμείων, διευρύνουν τις δυνατότητες της κοινωνικής ασφάλισης. Παρέχουν ελευθερία επιλογής και ταχύτητα. Παρέχουν την ελευθερία της επιλογής γιατρού, νοσηλευτικού ιδρύματος, χώρας νοσηλείας και σου δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις την επιλογή σου ΤΩΡΑ. Αυτές οι δύο δυνατότητες μπορούν να σώσουν ή να παρατείνουν μια ζωή.

Πολύ πρόσφατα δημοσιεύματα μάς πληροφορούν για την επιτυχή θεραπεία της οξείας λευχαιμίας, μέσω της γενετικής μεταβολής των ανοσοκυττάρων του πάσχοντος, τα οποία προγραμματίζονται με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να καταπολεμούν τον καρκίνο. Η νέα θεραπευτική μέθοδος εφαρμόζεται από τους επιστήμονες του Memorial Sloan Kettering Cancer Centre της Νέας Υόρκης. 

Η πιθανότητα να συμβεί αυτός ο τύπος του καρκίνου σε κάποιον άνθρωπο είναι πολύ μικρή, δεν παύει όμως να είναι καθολική και δημοκρατική, δηλαδή να αφορά όλους. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα του συμβεί, πότε θα του συμβεί, πού θα πρέπει να πάει για να γίνει καλά, σε ποιο νοσοκομείο, σε ποιο γιατρό, ενδεχομένως και σε ποια χώρα. Ένα σωστά δομημένο συμβόλαιο νοσηλείας παρέχει όλες τις δυνατότητες και απελευθερώνει τον κάτοχο από όλα αυτά τα άγχη. Ξέρει ότι στη δύσκολη στιγμή θα έχει όλες τις επιλογές διαθέσιμες και επιπλέον τη δυνατότητα να κινηθεί άμεσα, χωρίς το άγχος του κόστους, το οποίο πλέον αναλαμβάνει η ασφαλιστική εταιρεία. Η ιδιωτική ασφάλεια υγείας είναι το πιο σημαντικό όπλο που διαθέτει η οικονομική επιστήμη ενάντια στις κακοτυχίες που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος, καθώς και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ & ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Α. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Η Ευρωπαϊκή Πίστη δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στον τομέα της υγείας, έχει δημιουργήσει ολοκληρωμένα προγράμματα που ανταποκρίνονται πλήρως στις σημερινές ανάγκες των ασφαλισμένων. Ένα από τα προγράμματα αυτά, είναι και το Megacare 100, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να παρέχει τις καλύτερες δυνατές καλύψεις και με πολύ λογικά ασφάλιστρα.
Ενδεικτικά, οι παροχές του προγράμματος Megacare 100 είναι:
• Απεριόριστη νοσοκομειακή περίθαλψη στην Ελλάδα με κάλυψη 100% είτε αυτή αφορά σε συμβεβλημένα νοσοκομεία, είτε σε Δημόσια Νοσοκομεία είτε σε μη συμβεβλημένα νοσοκομεία
• Απεριόριστη νοσοκομειακή περίθαλψη στο εξωτερικό με κάλυψη 80%
• Σε περίπτωση συμμετοχής άλλου ασφαλιστικού φορέα καταβάλλεται επίδομα νοσηλείας ίσο με το 25% των αναγνωρισμένων εξόδων που κάλυψε ο άλλος φορέας και με max τα € 10.000.
• 24ωρο συντονιστικό κέντρο υπηρεσιών υγείας.
• Αμοιβές χειρουργών.
• Απεριόριστη κάλυψη μικροεπεμβάσεων που δεν χρήζουν νοσηλείας.
• Κάλυψη εξόδων πρώτων βοηθειών από ατύχημα στα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου.
• Αμοιβές αποκλειστικής νοσοκόμας και χημειοθεραπείες.
• Επίδομα τοκετού.
• Δυνατότητα επιλογής απαλλασσόμενου εκπιπτόμενου ποσού σύμφωνα με τις ανάγκες του ασφαλισμένου, με ανάλογη μείωση του ασφαλίστρου και αναπροσαρμογή των ποσών των επιδομάτων (χειρουργικού, νοσοκομειακού, μητρότητας, συμμετοχής άλλου φορέα).
• Ισόβια διάρκεια κάλυψης.
• Επιλογή θέσης νοσηλείας.
Β. ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Όλα τα προγράμματα εξωνοσοκομειακής περίθαλψης μπορούν να προστεθούν στα υπάρχοντα ασφαλιστήρια συμβόλαια του ενδιαφερόμενου ή να αγοραστούν ως ανεξάρτητα συμβόλαια.
Ενδεικτικά, τα προγράμματα εξωνοσοκομειακής περίθαλψης καλύπτουν απεριόριστες επισκέψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς ή κατ οίκον, απεριόριστο αριθμό διαγνωστικών εξετάσεων σε συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα, Check up, Φυσιοθεραπευτική Φροντίδα, Οδοντιατρική Φροντίδα κα.
Επιπλέον, παρέχεται στους ασφαλισμένους χωρίς κανένα κόστος, η κάρτα Ασφαλιστικός Γονέας – Lifecard η οποία εξασφαλίζει τα καθημερινά ψώνια στην οικογένεια του ασφαλισμένου σε περίπτωση Νοσοκομειακής Περίθαλψης από Ατύχημα ή Απώλειας Ζωής από Ατύχημα, ενώ παράλληλα επιστρέφει στον ασφαλισμένο και σημαντικό μέρος των ασφαλίστρων που καταβάλλει.
Επιπρόσθετα, οι ασφαλισμένοι μπορούν να εξοφλούν τα ασφάλιστρά τους έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις, μέσω της πιστωτικής κάρτας ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ LIFECARD VISA. Η  LIFECARD VISA παρέχεται χωρίς συνδρομή για πάντα και οι ασφαλισμένοι εκτός από τη διευκόλυνση της εξόφλησης των ασφαλίστρων τους, επιτυγχάνουν και επιστροφή στα ασφάλιστρά τους με κάθε αγορά τους.

METLIFE ALICO
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Η MetLife Alico μελετά προσεκτικά τις εξελίξεις στον κλάδο Υγείας, διαμορφώνει την πολιτική της, λαμβάνοντας υπόψη την πελατοκεντρική θεώρηση των αναγκών της Αγοράς και δημιουργεί  προγράμματα που αντέχουν στον χρόνο, δεν επιφυλάσσουν δυσάρεστες εκπλήξεις και εξασφαλίζουν άριστη σχέση κόστους / οφέλους για τον ασφαλισμένο, το δίκτυο πωλήσεων και την Εταιρία.

Τα προγράμματα που έχει σχεδιάσει η MetLife Alico επιδιώκουν αφενός την δυνατότητα για αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων κάλυψης των ασφαλισμένων της, αφετέρου την παροχή δυνατότητας για κάλυψη υψηλού επιπέδου ιδιωτικής νοσηλείας, στο σύνολο της αγοράς, απευθυνόμενη σε όλα τα επίπεδα εισοδήματος.
Παράλληλα, οι ασφαλισμένοι της MetLife Alico μπορούν να αξιοποιούν με αποτελεσματικό τρόπο το Σύστημα Υγείας Advanced Benefit Club, το οποίο αποτελεί ένα υψηλής ποιότητας Δίκτυο ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προνομίων, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης. Πρόκειται για ένα Πανελλαδικό δίκτυο που απαρτίζεται από Ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικά νοσοκομεία, που με την πληρότητά του μεγιστοποιεί τα οφέλη των ασφαλισμένων από το πρόγραμμα Υγείας, 365 μέρες τον χρόνο, όλο το 24ωρο.
ABC HEALTH CARE.
Η νέα πρόταση της MetLife Alico στον τομέα της Υγείας είναι το ABC Health Care.  Ένα σύγχρονο πρόγραμμα που απευθύνεται στο σύνολο της αγοράς μας, δίνοντας λύσεις και πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο τομέα.
Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος ABC Health Care καλύπτουν αποτελεσματικά κάθε ανάγκη Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης προσφέροντας στον ασφαλισμένο:
• Υψηλό κεφάλαιο κάλυψης μέχρι €500.000 τον χρόνο.
• Δυνατότητα επιλογής επιπέδου νοσηλείας (μονόκλινο, δίκλινο, τρίκλινο), καθιστώντας το πρόγραμμα οικονομικά προσιτό σε κάθε εισοδηματικό επίπεδο.
• Αξιοποιεί αποτελεσματικά τα προνόμια του συστήματος υγείας της MetLife Alico, του Advanced Benefit Club και επιτυγχάνει την πλήρη κάλυψη των εξόδων νοσηλείας στα συνεργαζόμενα Νοσοκομεία του ABC, που αποτελούν σχεδόν το σύνολο των μεγάλων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων της χώρας.
• Στο σύνολο των παροχών του περιλαμβάνει αξιόπιστες και ουσιαστικές λύσεις για κάθε ανάγκη που απαιτεί νοσηλεία, παρέχοντας επιπλέον τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να αξιοποιεί όσες άλλες παροχές υγείας έχει από άλλους φορείς (κοινωνικός φορέας, Ομαδική Ασφάλιση) αποκομίζοντας επιπλέον οικονομικά οφέλη.

Το ABC Health Care μαζί με τα υπόλοιπα προγράμματα της Εταιρείας, αποτελούν Ολοκληρωμένη πρόταση για το σύνολο των αναγκών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
Μέσω της διαρκούς αξιολόγησης και έρευνας της αγοράς η Εθνική Ασφαλιστική, κατέχοντας ηγετική θέση, προχωράει στη συνεχή ανανέωση και βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών της. Έτσι, προσφέρει μια σειρά προγραμμάτων ασφάλισης υγείας, σχεδιασμένα για τις σύγχρονες απαιτήσεις, ικανά να καλύψουν κάθε πιθανή ανάγκη για πρόληψη αλλά και νοσηλεία.

Πρωτοβάθμια Φροντίδα
Η Εθνική Ασφαλιστική διαθέτει ολοκληρωμένα διαγνωστικά προγράμματα που καλύπτουν κάθε ανάγκη για πρόληψη και μπορούν να δοθούν αυτόνομα ή να συμπληρώσουν οποιαδήποτε κάλυψη νοσοκομειακής περίθαλψης. Το νέο πρόγραμμα «Προλαμβάνω» δημιουργήθηκε για εσάς που επιθυμείτε με πολύ χαμηλό κόστος να προστατεύσετε την υγεία σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε διαγνωστικές εξετάσεις, απεριόριστες επισκέψεις σε γιατρούς και ετήσιο προληπτικό έλεγχο.

Νοσοκομειακή Περίθαλψη
Η Εθνική Ασφαλιστική προσφέρει μια σειρά 12 προγραμμάτων υγείας που εξασφαλίζουν κάλυψη σε περίπτωση νοσηλείας. Κάθε πρόγραμμα του συστήματος «Εθνική & Υγεία» παρέχει τον ιδανικό συνδυασμό καλύψεων που προσαρμόζεται στις ανάγκες και απαιτήσεις  σας, με ασφάλιστρο που ανταποκρίνεται στις οικονομικές σας δυνατότητες.

Έτσι, όσοι επιθυμείτε να απολαμβάνετε πλήρη κάλυψη, μπορείτε να επιλέξετε το πρόγραμμα «Απόλυτη Προστασία», ένα πρόγραμμα υγείας που συνδυάζει τόσο την πλήρη νοσοκομειακή κάλυψη όσο και την πρωτοβάθμια φροντίδα.

Ωστόσο, γνωρίζοντας τις ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, καθώς και τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι ανακατατάξεις στις παροχές των ασφαλιστικών φορέων, η Εθνική Ασφαλιστική έρχεται να καλύψει το σύνολο της αγοράς με το πρόγραμμα υγείας «Βασική Προστασία».

Το πρόγραμμα αυτό, στοχεύει στη συμπληρωματική κυρίως κάλυψη των εξόδων νοσηλείας και δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να αξιοποιήσει πλήρως τις εισφορές του σε οποιονδήποτε φορέα, ιδιωτικό ή δημόσιο διαθέτει (π.χ. ΕΟΠΥΥ, ομαδική ασφάλιση υγείας, ατομική ασφάλιση υγείας σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία κ.λπ.) για να καλύψει μέρος των εξόδων του, εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες περίθαλψης σε ιδιωτικό και σε δημόσιο νοσοκομείο, με χαμηλό κόστος ασφάλισης.

Επιλέγοντας ένα από τα προγράμματα ασφάλισης υγείας της Εθνικής Ασφαλιστικής εξασφαλίζετε:

– Ασφάλιση για μια ζωή, μιας και κάθε πρόγραμμα μπορεί να συνοδεύει για όλη τη
διάρκεια της ζωής σας, τόσο εσάς όσο και την οικογένειά σας.
– Απόλυτη ελευθερία στην επιλογή του γιατρού, καθώς και του νοσηλευτικού ιδρύματος που επιθυμείτε, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
– Πρόσβαση σε Δίκτυο Γιατρών, Δίκτυο Οδοντιατρείων, Δίκτυο Διαγνωστικών Κέντρων, Δίκτυο Συνεργαζόμενων/Συμβεβλημένων Νοσοκομείων.
– Προνομιακή μεταχείριση σε περίπτωση χρήσης συμβεβλημένου με την εταιρεία ιδιωτικού ή δημόσιου Νοσηλευτικού Ιδρύματος.
– Οικογενειακές εκπτώσεις στα ασφάλιστρα (20% για τον/την σύζυγο, 30% για το 1ο παιδί, 40% για το 2ο παιδί, 50% για το 3ο παιδί και δωρεάν ασφάλιση από το 4ο παιδί και άνω).
– Πρόσβαση στο Συντονιστικό Τηλεφωνικό Κέντρο 18189, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση και 365 ημέρες τον χρόνο και σας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες.
– Πλήθος επιπλέον παροχών που προκύπτουν από τη συνεργασία της Εθνικής Ασφαλιστικής με τα μεγαλύτερα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, έχετε στη διάθεσή σας μια σειρά εκπτώσεων, προνομιακών τιμών και δωρεάν παροχών, σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη, που συμπληρώσουν την ασφαλιστική σας κάλυψη, χωρίς να σας επιβαρύνουν με επιπλέον κόστος. Οι συνεργασίες μας διευρύνονται και ανανεώνονται συνεχώς ώστε να σας χαρίζουν ουσιαστική βοήθεια στην κάλυψη των αναγκών της υγείας σας.

Στόχος της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι να αισθανθεί ο ασφαλισμένος της την απαραίτητη σιγουριά, όσο ασταθές και απρόβλεπτο και αν είναι το περιβάλλον στο οποίο ζει και να διαφυλάξει το πολυτιμότερο, ίσως, αγαθό, την υγεία του.

Πηγή: Ασφαλίζομαι
Την εφημερίδα μπορείτε να δείτε σε ηλεκτρονική μορφή εδώ