Επανέρχεται ο Κανονισμός Συμπεριφοράς Διαμεσολαβούντων

Την επαναφορά του Κανονισμού Συμπεριφοράς Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στο προσκήνιο και την μετέπειτα υιοθέτησή του από το σύνολο του κλάδου προωθεί η Τράπεζα της Ελλάδος που απέστειλε σχετικό έγγραφο σε όλους τους φορείς εκπροσώπησης της διαμεσολάβησης.
 
Η ΤτΕ έδωσε και σχετικό σχέδιο Κανονισμού ώστε να τοποθετηθούν άμεσα όλοι οι σχετικοί με τη διαμεσολάβηση φορείς προκειμένου ο Κανονισμός να περάσει στην πράξη και να ξεκινήσει η εφαρμογή του. Η πρωτοβουλία της ΤτΕ εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που από τον ρόλο της στην αγορά και την αρμοδιότητά της όπως αυτή καθορίζεται από την ελληνική και Κοινοτική νομοθεσία η εποπτική αρχή πραγματοποιεί με στόχο την ορθή και ακέραιη λειτουργία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών.
 
Ήδη το σχέδιο που απέστειλε η ΤτΕ (Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης)  για τον κανονισμό συμπεριφοράς ασφαλιστικών διαμεσολαβητών έχει συζητηθεί μεταξύ φορέων της διαμεσολάβησης και των εκπροσώπων τους και έχει συνταχθεί και ένα σχέδιο προτάσεων. 
 
Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει καταληκτική απόφαση και ενιαία στάση των φορέων της διαμεσολάβησης που σαφώς εκφράζουν και κάποιες αντιρρήσεις επί του σχεδίου τουλάχιστον όπως αυτές είχα διατυπωθεί στο παρελθόν.

Επισημαίνεται ότι και πριν από δύο χρόνια –καλοκαίρι του 2011- ο τότε επικεφαλής της εποπτείας κ. Χαρ. Βογιατζής είχε αποστείλει το ίδια σχέδιο Κανονισμού Συμπεριφοράς των Διαμεσολαβούντων, και είχε λάβει και τις σχετικές προτάσεις των διαμεσολαβητών όλων των βαθμίδων. Σήμερα το σχέδιο επανέρχεται προκαλώντας τουλάχιστον απορία.