Τα εκτός ασφάλισης οχήματα

– Λέγεται ότι ο κλάδος Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων πήρε «φωτιά» από την κινητικότητα

– Και αυτό αποδίδεται –χρονικά- στο υπό εκπνοή 15ήμερο όπου οι ανασφάλιστοι έτρεξαν να βρούν καταφύγιο και να διασώσουν εαυτόν και οχήματα από τις σκληρές συνέπειες του νόμου.

– Οι φήμες λένε για ουρές πελατών στις εταιρείες γεγονός βέβαια που ίσως και να μην αφορά όλες τις περιπτώσεις ασφαλιστικών αλλά ορισμένες οι οποίες αναζητούνται και καταγράφονται.

– Και ο λόγος της αναζήτησης είναι απλός: υπάρχει αγωνία των αρμοδίων να δουν τελικά πόσα είναι τα ανασφάλιστα οχήματα που επί σειρά ετών ο αριθμός τους αυξανόταν ή μειωνόταν –μάλλον άκριτα- υπερβαίνοντας πολλές φορές ακόμα και το ένα εκατομμύριο.

– Το νούμερο είναι μεγάλο για την μικρή ελληνική αγορά ακόμα και με την ισχυρή  διείσδυση των επαγγελματιών σε όλες τις πτυχές της αγοράς και τις περιοχές της χώρας που θα μπορούσαν να αναπτύξουν εργασίες ασφαλίζοντας κάποιο αυτοκίνητο.

– Βέβαια ακόμα και η υπό εξακρίβωση,  για στατιστικούς λόγους, κινητικότητα της αγοράς του αυτοκινήτου αποτελεί σημαντικό γεγονός στην σημερινή συγκυρία και την αναδουλειά που επικρατεί.

– Απομένει να δούμε τα  επίσημα στοιχεία των πόσων τελικώς ασφαλίστηκαν για να εξαχθεί και το ασφαλές συμπέρασμα για την ζημιά που είχε υποστεί τόσα χρόνια -που δεν έβγαινε ο νόμος- η αγορά από τα ανασφάλιστα οχήματα.