Καταδικάστηκε για οδήγηση χωρίς ασφάλιση ο Ben Arfa

Για οδήγηση με ανασφάλιστο όχημα και υπερβολική ταχύτητα καταδικάστηκε ο Γάλλος εξτρέμ της Newcastle United,  Ben Arfa. Ο 26χρονος αθλητής είχε συλληφθεί το προηγούμενο έτος καθώς παραβίασε το όριο ταχύτητας, τρέχοντας με 110 χλμ/ώρα αντί των 70 χλμ/ώρα που ήταν το όριο και με ασφάλιστήριο συμβόλαιο που δεν ήταν έγκυρο.

Στη δίκη που έλαβε χώρα πρόσφατα η συνήγορος του Ben Arfa, Michelle Brown, είπε πως ο πελάτης της δεν μπορεί παρά να ζητήσει συγνώμη για τα αδικήματα, τα οποία ήταν αποτέλεσμα «παρερμηνείας», καθώς ο ίδιος πίστευε ότι η ασφάλιση του καλυπτόταν από πράσινη κάρτα, η οποία ισχύει για τους οδηγούς σε ξένες χώρες για έξι μήνες.

Ωστόσο η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αφαίρεση του διπλώματος για 49 ημέρες και χρηματικό πρόστιμο 5.100 λιρών. H περίπτωση του Arfa δεν είναι μοναδική. Πρόσφατα ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Κάρλος Τέβεζ, καταδικάστηκε σε 250 ώρες κοινωφελούς εργασίας και εξάμηνη απαγόρευση οδήγησης καθώς οδηγούσε ανασφάλιστο όχημα.

Μετά από τη την δίκη του Tevez, ο επικεφαλής του Motor Insurers’ Bureau κ. Ashton West, δήλωσε ότι οι αστέρες του ποδοσφαίρου πρέπει να αποτελούν πρότυπο για τους νέους οδηγούς  και πρόσθεσε πως ο Tevez είχε γίνει μέλος μιας« ντροπιασμένης ομάδας που έχει “εγκαταλείψει την μπάλα” όσον αφορά στην ασφάλιση του αυτοκινήτου».