Luis Miguel Gomez: Ο Ισπανός σταυροφόρος της ασφαλιστικής αγοράς

O κ. Luis Miguel Gomez είναι ένα νέο πρόσωπο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, που καλείται να δώσει το στίγμα του – προσωπικό και εταιρικό – στην εξέλιξη της ιδιωτικής ασφάλισης, η οποία, ως θεσμός, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στην εγχώρια αγορά σε σχέση με άλλες χώρες. Η πρόκληση αυτή, του να συμβάλει δηλαδή στην ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πολλά που ο νέος στη χώρα, αλλά παλιός στα ασφαλιστικά, CEO της ING Greece έχει συμπεριλάβει στις στρατηγικές του προτεραιότητες, δρομολογώντας την επίτευξή τους.

Στοίχημα του η ανάπτυξη του “orange cross”. Ο «σταυρός» του είναι «βαρύς», αφού έχει να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί μικρά και μεγάλα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της πολυεθνικής του εταιρείας. Και αυτό γιατί αφενός καλείται να διαχειριστεί την «ελληνική κρίση», που σαφώς έχει προκαλέσει δυσχέρεια στην πώληση ασφαλιστικών συμβολαίων, και ταυτόχρονα να αποδείξει ότι η επιλογή της ING να ξαναμπεί στον ανταγωνισμό των συμβολαίων υγείας – ειδικά στην ελληνική αγορά – ήταν σωστή.

Ο κ. Luis Miguel Gomez γεννήθηκε στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Σπούδασε στη χώρα του και αποφοίτησε από το τμήμα Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου της Μαδρίτης, καθώς και από αυτό της Αναλογιστικής Ασφαλειών του πανεπιστημίου Complutense. 

Στον κλάδο εργάζεται σχεδόν τρεις δεκαετίες, έχοντας αποκομίσει μεγάλη εμπειρία, που του επιτρέπει να αναλαμβάνει και να διαχειρίζεται με επάρκεια το ρίσκο της ηγετικής θέσης και το ρίσκο να δρομολογεί καινοτομίες στα ασφαλιστικά συμβόλαια. Άλλωστε, γι’ αυτό επελέγη και τοποθετήθηκε στην ελληνική αγορά. Η επαφή του με τις ασφάλειες ξεκίνησε κάπου στο 1984 και από τότε έως σήμερα, που βρίσκεται στην ηλικία των 55 ετών, δεν έχει εγκαταλείψει τον κλάδο.

Στη διοικητική ομάδα του ομίλου ING εντάχθηκε το 1994, όπου σταδιακά ανέλαβε πολλές διευθυντικές θέσεις, καταδεικνύοντας ότι διαθέτει όλα τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα για να τρέξει οποιοδήποτε πρότζεκτ, με μικρό ή μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Δεν είναι τυχαίο το ότι ο κ. Gomez στη χώρα του ηγήθηκε του προγράμματος δημιουργίας της ανεξάρτητης εταιρείας «ING Employee Benefits», της οποίας, στη συνέχεια, ανέλαβε τη γενική διεύθυνση για 3 χρόνια, φέρνοντας καλά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο της μακρόχρονης επαγγελματικής του σχέσης με τον όμιλο, ο κ Gomez παρακολούθησε μια σειρά από επιμορφωτικά προγράμματα διοίκησης επιχειρήσεων από το INSEAD και το ING Group Business School.

Ανάμεσα στις σημαντικές θέσεις τις οποίες κέρδισε με τον επαγγελματισμό και την κατάρτισή του, ο κ. Gomez έχει τη γενική διεύθυνση διαφόρων τομέων της ING Nationale Nederlanden, τη γενική διεύθυνση του Finance, Investments & Distribution και τη γενική διεύθυνση πωλήσεων.
Προσφάτως, διετέλεσε πρόεδρος του ING Retail Platform Spain, μέλος του ING Direct Spain Advisory Board και CEO της ING National Nederlanden Ισπανίας (Life & Non Life).

Το πέρασμά του από όλες αυτές τις θέσεις, του έχει προσφέρει μια πλούσια εμπειρία, την οποία και φιλοδοξεί να προσφέρει στην ελληνική ING και στην ελληνική αγορά. Η παρουσία του, εδώ και ένα χρόνο, αφότου ανέλαβε – από πέρσι τον Φεβρουάριο – έχει ήδη ωριμάσει, ώστε πλέον να μπορεί να κάνει το άνοιγμα που ο ίδιος φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει και που η ING αναμένει να δει στην πράξη.

Η πρόσφατη ανακοίνωση του προγράμματος υγείας είναι η αρχή για μια νέα πορεία. Αισιόδοξος από τη φύση του, και από όσα αποκόμισε από την πορεία του στην αγορά, ο κ. Gomez έχει ήδη «δέσει» με τους συνεργάτες του και προχωρά ταχύτατα προς την υλοποίηση των σχεδίων του.