Συγκέντρωση και ψήφισμα ζημιωθέντων από την Ασπίς

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία και παρά τις ταυτόχρονες κινητοποιήσεις που είχαν αποκλείσει το κέντρο της Αθήνας, διεξάχθηκε η συγκέντρωση των ζημιωθέντων της Ασπίς στο ξενοδοχείο Τιτάνια. Οι αφηγήσεις των ζημιωθέντων για τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν είτε από θέματα υγείας είτε από αδυναμία οικονομικής επιβίωσης, κυριολεκτικά συγκλόνισαν το κοινό που κατάκλυσε την αίθουσα. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και παρουσιάστηκαν οι λύσεις που προτείνει ο Σύλλογός μας.

Eγκρίθηκε ψήφισμα το οποίο ήδη βρίσκεται στο γραφείο του πρωθυπουργού. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η κα Σιδέρη, πρόεδρος του Σωματείου ασφαλισμένων η οποία τόνισε την αναγκαιότητα της κοινής δράσης προς κάθε κατεύθυνση  έως ότου λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Ο γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού επιμελητηρίου Αθηνών κος Χατζηθεοδοσίου τόνισε το τεράστιο χρέος που έχει η πολιτεία αλλά και η ασφαλιστική αγορά για την άμεση επίλυση του ζητήματος, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί από την θέση του για να επηρεάσει θετικά τις εξελίξεις. Ήδη έχει ζητήσει συνάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών και από την Ένωση Ασφαλιστικών εταιρειών Ελλάδος. Η πρόεδρος του Παν. Συλλόγου Ασφ. Συμβούλων κα Γρυπάρη τόνισε τις βαρύτατες ευθύνες του Ελληνικού Δημοσίου για την κατάσταση. Ακολούθησε πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών με αναμμένα κεριά. 

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κου Στουρνάρα κος Σκέρτσος δέχτηκε μέλη του Συλλόγου στο γραφείο του και ενημέρωσε πως ήδη μελετάται μια λύση για το πρόβλημα, η οποία θα μας ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Ως τότε οι δράσεις που έχουν σχεδιαστεί με την συμμετοχή των εθελοντών που έχουν δηλώσει συμμετοχή αναστέλλονται. Ελπίζουμε ότι οι προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί δεν θα διαψευστούν και επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες ενέργειές μας.