Ποντάρουν σε φοροαπαλλαγές οι ασφαλιστές

Παρέμβαση για την καθιέρωση νέων φορολογικών κινήτρων στα ασφαλιστήρια Ζωής και Υγείας σχεδιάζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, μετά την κατάργηση με το ν. 4110/2013 των φοροαπαλλαγών που προέβλεπε το προηγούμενο καθεστώς.

Η διοίκηση της Ένωσης θεωρεί ότι η κατάργηση των φοροαπαλλαγών επιφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στην ανάπτυξη των εργασιών σε δύο βασικές κατηγορίες ασφάλισης και κατ΄ επέκταση στις προσπάθειες που καταβάλλει η αγορά για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ύφεσης και την επιστροφή της σε αναπτυξιακή τροχιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ένωση θα επιδιώξει την επαναφορά των κινήτρων περί φορο-έκπτωσης 10% επί της δαπάνης για προγράμματα Ζωής ή Υγείας, ή την καθιέρωση φορολογικών απαλλαγών ειδικά για τα συνταξιοδοτικά προγράμματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει, επίσης, ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών την έκδοση εγκυκλίου ώστε να δοθούν διευκρινίσεις και να αποσαφηνιστούν μια σειρά από ζητήματα τα οποία προέκυψαν σχετικά με την εφαρμογή της ρύθμισης η οποία προβλέπει την αυτοτελή φορολόγηση των κεφαλαίων που καταβάλλονται στους ασφαλισμένους μετά τη λήξη των συμβολαίων τους.