back to top
29.6 C
Athens
Τρίτη 11 Αυγούστου 2026

Καμπανάκι Γ. Χατζηθεοδοσίου: Έρχονται ανατιμήσεις 30%

Για το μείζον ζήτημα των ανατιμήσεων μίλησε στην ΕΡΤ1 ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο”, την Κυριακή 30/01/2022, ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε ότι η ενεργειακή κρίση θα μας συνοδεύσει όλο το 2022, ενώ προέβλεψε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ανατιμήσεις πάνω από 30%.

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. & του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις, υπό το βάρος των συνεπειών της πανδημίας αλλά και της εκτίναξης του λειτουργικού τους κόστους, δεν έχουν πλέον άλλα περιθώρια απορρόφησης των αυξήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέδειξε τις προτάσεις της Κ.Ε.Ε.Ε. για αύξηση της επιδότησης στην ενέργεια στο 75% των αυξήσεων, μετάθεση των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, αλλά και αύξηση των δόσεων για την αποπληρωμή των χρεών της πανδημίας, από 72 σε 120, προκειμένου να δοθεί ανάσα επιβίωσης στο επιχειρείν.

- Advertisement -

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. και του Ε.Ε.Α. αναφέρθηκε και στο θέμα των αποζημιώσεων τις οποίες μπορούν να διεκδικήσουν οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές ή εγκλωβίστηκαν, λόγω της πρόσφατης, πρωτοφανούς κακοκαιρίας.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν τρεις κατηγορίες αποζημιώσεων. Η πρώτη αφορά στις πτώσεις δέντρων, για τις οποίες θα αποζημιωθούν από τις ασφαλιστικές εταιρίες όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων είχαν κάλυψη για φυσικά φαινόμενα. Ωστόσο, πρόσθεσε, ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι θα δοθούν αποζημιώσεις σε όλους όσοι υπέστησαν ζημιές, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για ανάλογες πρωτοβουλίες και άλλων Δήμων.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά στα τροχαία ατυχήματα, για τα οποία οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν υποχρέωση, εντός 15 ημερών, να αποζημιώσουν άμεσα, ενώ η τρίτη κατηγορία σχετίζεται με όσους εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και άλλες οδικές αρτηρίες, όπως και σε τρένα. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι ένας μεγάλος αριθμός πολιτών θα κινηθεί ομαδικά σε αγωγές για την ταλαιπωρία που υπέστη, επισημαίνοντας ότι η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, όπως και η αποζημίωση που μπορεί να διεκδικηθεί και να επιδικαστεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το ΕΕΑ στο πλευρό των πυρόπληκτων των Δήμων Μάνδρας και Χαϊδαρίου

Παράδοση μεγάλης ποσότητας εμφιαλωμένου νερού – Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η πρόληψη πρέπει να μεταφράζεται έγκαιρα σε έργα και δράσεις

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενημερώνει τους πυρόπληκτους της Δ. Αττικής για τα μέτρα στήριξης

Πολύτιμη ενημέρωση για τη διαδικασία αποζημίωσης, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη, από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους

Ε.Ε.Α.: Στήριξη του επαγγελματία στην πράξη!

Στην πράξη και όχι μόνο σε επίπεδο εκπροσώπησης επιχειρεί να στηρίζει τους επαγγελματίες το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, διευρύνοντας τις υπηρεσίες

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Δύο παρεμβάσεις-κλειδιά στη Βουλή για την επαγγελματική ασφάλιση – Τι αναμένεται να προτείνει

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. θα χαιρετίσει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη του δεύτερου και του τρίτου πυλώνα ασφάλισης αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ανασφάλιστα ΙΧ: Αυστηρό πλαίσιο ελέγχων με όπλο την AI

Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί δύο νέα Γραφεία Διοικητικών Ελέγχων, αλλά –για πρώτη φορά– και ένα σύστημα ΤΝ για εξέταση ενστάσεων

Δήλωση Γ. Χατζηθεοδοσίου για τα αυξημένα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

Αν έγιναν έγκαιρα όσα και όπου χρειάζονταν διερωτάται ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Το ΕΕΑ στο πλευρό των πυρόπληκτων των Δήμων Μάνδρας και Χαϊδαρίου

Παράδοση μεγάλης ποσότητας εμφιαλωμένου νερού – Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η πρόληψη πρέπει να μεταφράζεται έγκαιρα σε έργα και δράσεις

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Φυσικοθεραπεία: Η κίνηση ως βασικό εργαλείο πρόληψης και αποκατάστασης καρδιαγγειακών νοσημάτων

Εκστρατεία από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών με στόχο την ενσωμάτωση της κίνησης στην καθημερινότητα

Νέο Κέντρο Κυτταρικών και Γονιδιακών Θεραπειών στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Θεραπείες που αποτελούν την αιχμή της σύγχρονης ιατρικής για σοβαρά αιματολογικά νοσήματα και σπάνιες γενετικές παθήσεις

Ανασφάλιστα ΙΧ: Αυστηρό πλαίσιο ελέγχων με όπλο την AI

Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί δύο νέα Γραφεία Διοικητικών Ελέγχων, αλλά –για πρώτη φορά– και ένα σύστημα ΤΝ για εξέταση ενστάσεων

Δήλωση Γ. Χατζηθεοδοσίου για τα αυξημένα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

Αν έγιναν έγκαιρα όσα και όπου χρειάζονταν διερωτάται ο Πρόεδρος του ΕΕΑ