Alphatrust: Ενίσχυση του κύκλου εργασιών το 2012

Λειτουργώντας με αξιοπιστία σε ένα δύσκολο και ευμετάβλητο περιβάλλον, η AlphaTrust πετυχαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά να προχωρήσει τις εργασίες της και παραμένει προσηλωμένη στην επίτευξη των στόχων και των προσδοκιών των πελατών της, δημιουργώντας παράλληλα αξία για τους Μετόχους της και την ευρύτερη κοινότητα.

Σύμφωνα με τα δημοσιευθέντα μεγέθη, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 6,17 εκατομμύρια ευρώ έναντι 5,90 εκατομμυρίων ευρώ κατά το 2011, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 4,6%. Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων του ομίλου ξεπέρασαν τα 8,03 εκατομμύρια ευρώ έναντι 1,32 εκ. ευρώ πέρυσι, καθώς περιλαμβάνουν έσοδο ύψους 7,04 εκ. ευρώ που αφορά στην πώληση της δραστηριότητας της Διαχείρισης Ιδιωτικής Περιουσίας Βρετανών πελατών της θυγατρικής της στο Ηνωμένο Βασίλειο Taylor Young Investment Management Ltd. Το έσοδο αυτό αφορά μη επαναλαμβανόμενη συναλλαγή και δεν έχει εισπραχθεί στο όλο, εκτιμάται όμως ότι δεν θα διαφέρει σημαντικά κατά την ολοκλήρωση της πώλησης.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 5,75 εκ. ευρώ έναντι 622 χιλ. ευρώ κατά το 2011.

Ο κύκλος εργασιών για την εταιρεία ανήλθε σε 1,86 εκ. ευρώ , παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 2,7%. Η εταιρία κατέγραψε ζημίες μετά από φόρους ύψους 2,36 εκ. ευρώ κυρίως λόγω της απομείωσης της επένδυσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ συνυπολογιζομένων των μεταβολών στα αποθεματικά εύλογης αξίας το ποσό των ζημιών μειώνεται στα 1,6 εκ. ευρώ.

Η πώληση της δραστηριότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο ενίσχυσε τη ρευστότητα της εταιρείας, ενώ η μεταβολή του νομικού πλαισίου που διέπει τη δραστηριότητα στην Ελλάδα βελτιώνει την αποδοτικότητα δημιουργώντας οικονομίες κλίμακας. Λειτουργώντας με αξιοπιστία σε ένα δύσκολο και ευμετάβλητο περιβάλλον, η AlphaTrust πετυχαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά να προχωρήσει τις εργασίες της και παραμένει προσηλωμένη στην επίτευξη των στόχων και των προσδοκιών των πελατών της, δημιουργώντας παράλληλα αξία για τους Μετόχους της και την ευρύτερη κοινότητα.

Η  Alpha Trust αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο διαχειριστή κεφαλαίων στην Ελλάδα. Η εταιρεία ασχολείται αποκλειστικά με τη διαχείριση κεφαλαίων ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών. Με ιστορία άνω των 25 ετών, η εταιρεία διακρίνεται για τη συνέπεια, την καινοτομία και την αριστεία.