back to top
31.2 C
Athens
Σάββατο 2 Αυγούστου 2025

Σχέδιο χαλάρωσης των κεφαλαιακών κανόνων από τον Επίτροπο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

[starbox]

Στρατηγικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει 33 μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη και τη χαλάρωση των κεφαλαιακών κανόνων στον ασφαλιστικό και τραπεζικό τομέα προανήγγειλε ο Jonathan Hill, Επίτροπος Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Ένωσης Κεφαλαιαγορών.

- Advertisement -

Στόχος των κανονιστικών αλλαγών είναι να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη των ευρωπαϊκών αγορών και επιχειρήσεων, που χρησιμοποιούν σε ποσοστό 80% κεφάλαια από τις τράπεζες για την ανάπτυξη τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο Reuters από τις Βρυξέλλες αναμένουν ότι οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις θα μπορέσουν να αντιστρέψουν το κλίμα της βραδείας ανάπτυξης. “Θέλω να γκρεμίσουμε τα εμπόδια ώστε να καταστεί ευκολότερη η κίνηση κεφαλαίων στα 28 κράτη μέλη,” δήλωσε ο Επίτροπος Jonathan Hill .

- Advertisement -

Στις σχεδιαζόμενες κινήσεις περιλαμβάνονται μεταρρυθμίσεις όπως το να καταστεί φθηνότερη για τις τράπεζες η τιτλοποίηση απαιτήσεων (ενυπόθηκα δάνεια) και η μεταβίβαση σε θεσμικούς επενδυτές. Εάν ο τομέας του securitization επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα, θα συγκεντρώσει σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περίπου 100 με 150 δις ευρώ.

Στόχος του Επιτρόπου είναι να κατευθυνθούν επίσης οι ασφαλιστικές σε επενδύσεις που σχετίζονται με υποδομές και ψηφιακά δίκτυα μειώνοντας το κόστος του κεφαλαίου στις επενδύσεις αυτές κατά το ένα τρίτο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

I. Γιουμπάκης (SENATUS): «Το ακίνητο συνδέει real estate και ασφάλιση – Μοχλός ανάπτυξης με πολλαπλασιαστικά οφέλη»

Οι πελάτες ενδιαφέρονται για ουσιαστική προστασία. Αξιολογούν την πλήρη αξία του ακινήτου, τη ζημιά σε τρίτους και την απώλεια εισοδήματος

Munich Re: Σαρώνουν οι καταστροφές, 95% άνω του μέσου όρου 10ετίας

Τι ποσοστό ζημιών αντιπροσωπεύει το κάθε φαινόμενο

Άννυ Τρύφων, Designia: Δίπλα στις επιχειρήσεις ως risk advisors

Το σχήμα συνασφάλισης αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την ανάληψη μεγάλων -από πλευράς ύψους- κεφαλαίων...

Στην Απόλλων – Σαρακάκης η εταιρεία Φαραντούρης ΕΠΕ;

Στην Απόλλων - Σαρακάκης ακούει ο Ανασφάλιστος πως οδεύει η εταιρεία Φαραντούρης Ασφαλιστικός Πράκτορας ΕΠΕ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το ΕΕΑ δίπλα στους πληγέντες του Κρυονερίου: Άμεση στήριξη και επόμενος στόχος η δενδροφύτευση

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή και της κοινωνικής προσφοράς

Όταν η ομάδα συναντιέται εκτός γραφείου…

Το γραφείο του Γρηγόρη Φανού, σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της Groupama Ασφαλιστικής, πραγματοποίησε ξεχωριστό meeting στον Κάλαμο

Ευχαριστούμε, Διαμεσολάβηση!

H μαζική συμμετοχή ανθρώπων της πρώτης γραμμής στο #inco25 επιβεβαίωσε πως η διαμεσολάβηση είναι η δύναμη της αγοράς

ΕΑΔΕ: Η θεσμοθέτηση της απευθείας διαβίβασης στοιχείων στα μητρώα ενισχύει τη διαφάνεια

Η ΕΑΔΕ αναγνωρίζει τη συνεχή προσπάθεια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας για την προώθηση ενός μέτρου με ουσιαστικό όφελος

I. Γιουμπάκης (SENATUS): «Το ακίνητο συνδέει real estate και ασφάλιση – Μοχλός ανάπτυξης με πολλαπλασιαστικά οφέλη»

Οι πελάτες ενδιαφέρονται για ουσιαστική προστασία. Αξιολογούν την πλήρη αξία του ακινήτου, τη ζημιά σε τρίτους και την απώλεια εισοδήματος