Ο κύβος ρίπτεται για τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ

Οι ώρες μετρούν αντίστροφα για την εκλογή του νέου προεδρείου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών. Οι υποψηφιότητες ακροβατούν μέχρι και σήμερα νωρίς το πρωϊ όπου το iw ενημερώθηκε από τους συμμετέχοντες πώς  καταληκτικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί.

Οι πληροφορίες ασαφείς μέχρι και την τελευταία στιγμή προκρίνουν πρόσωπα με τεχνοκρατική κατάρτιση που βρίσκονται στις δομικές μεταβολές της αγοράς (συγχώνευση Εθνικής -Εurobank) οι οποίες θα δώσουν βηματισμό στην ασφαλιστική αγορά αλλά και άλλους ισχυρούς πολυεθνικούς ασφαλιστές με παράδοση.

Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρχουν και εκπλήξεις όπου τελικά θα υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα και ο νέος πρόεδρος θα βγει με τον «αέρα» της συνολικής αποδοχής.

Ασφαλιστές με αποδοχή στην αγορά αναφέρουν στο iw ότι η ΕΑΕΕ μπήκε σε νέα εποχή οπότε και θα εκπροσωπηθεί από στελέχη που έχουν άλλες δυνατότητες αλλά και θα βρίσκονται στο ελληνικό και ασφαλιστικό γίγνεσθαι υποστηρίζοντας -μένει να φανεί στα αποτελέσματα- πρόσωπα από ελληνικές εταιρείες.

Συνεπώς οι ελληνικές εταιρείες αναδεικνύονται σε καταλύτη των εξελίξεων. Ακόμα βγαίνουν από τη διεκδίκηση και τα πρόσωπα που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν δηλώσει ανοικτά το ενδιαφέρον τους. Σε κάθε περίπτωση η θέση του προέδρου η οποία αναδείχθηκε σε γρίφο για την ασφαλιστική αγορά και τους εκπροσώπους των εταιρειών και αποτέλεσε πεδίο διεργασιών που εστίασαν σε σημεία όπως: δεν προκρίνονται –με βούλησή τους- για τη θέση του προέδρου οι πρώτοι σε σταυρούς αλλά τα πρόσωπα που αυτοί θα υποστηρίξουν.

Δεν διεξάγεται «μάχη» μεταξύ μικρών και μεγάλων ούτε μεταξύ ελληνικών και πολυεθνικών. Αντίθετα όλα δείχνουν να ακολουθούν ένα δρόμο φυσικής κατάληξης, πολύ πιο ξεκάθαρο από το παρελθόν. Σίγουρα oι συνθήκες είχαν ήδη περιπλεχθεί από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το διοικητικό συμβούλιο η οποία και ανέδειξε πρόσωπα που η συμμετοχή τους -οικονομική- στην Ένωση ήταν ισχνή σε σχέση με άλλους που πληρώνουν πολλά και κατά το -εθιμικό- είναι και αυτοί που αναλαμβάνουν την προεδρία της ΕΑΕΕ.

Πρέπει να αναφερθεί ότι καταλύτης στις εξελίξεις και τα όσα διέτρεξαν την αγορά αναφορικά με το ποιος θα αναλάβει τη θέση του προέδρου ήταν η «βέβαιη» επιμονή του Γιώργου Κώτσαλου να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα  -μπορούσε παρά τα όσα λανθασμένα διαδίδονταν  για κώλυμα καταστατικού- . Έτσι οι εκλεγμένοι στο ΔΣ  εκλήθησαν εκ των πραγμάτων να αναζητήσουν άξια στελέχη που αφενός μπορούν και έχουν την κατάρτιση και υποδομή και αφετέρου να επιθυμούν να αναλάβουν την ευθύνη.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε και η αναζήτηση μεταξύ τους η οποία και θα αποτυπωθεί τις προσεχείς ώρες. Βέβαια να επισημανθεί ότι αυτοί που τους προτάθηκε και τους παρότρυνα οι συνάδελφοί τους αιφνιδιάστηκαν γι΄ αυτό και μέχρι τελευταίας ώρας εμφανίζονταν προβληματισμένοι.