Κερδοφόρο το ΕΙΑΣ το 2012

Το 2012 ήταν μία δύσκολη χρονιά από το ΕΙΑΣ όπως και για το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς. Παρόλα αυτά υπό τη διοίκηση του Σπ. Λευθεριώτη, το Ινστιτούτο κατόρθωσε να διατηρήσει σχεδόν αλώβητο τον κύκλο εργασιών του αλλά και να προφυλάξει την κερδοφορία του, έτσι ώστε να μη χρειάζεται επιπλέον  κεφαλαιακή ενίσχυση από τους μετόχους του.

Αυτό έγινε εφικτό μέσω της επέκτασης των προγραμμάτων τα οποία προσφέρει – πέρα από τα κλασικά της εκπαίδευσης  ασφαλιστικών δικτύων- όπως η εκπαίδευση πραγματογνωμόνων, εσωτερικών ελεγκτών (σε συνεργασία με το μεταπτυχιακό της Παντείου), η διοίκηση επιχειρήσεων (σε συνεργασία με το DEREE) και τα κοινά προγράμματα με τη LIMRA.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν επίσης και η κοινή εκπαιδευτική δράση με το ΕΕΑ μέσω του οποίου εκπαιδεύτηκαν παραπάνω από 600 διαμεσολαβούντες.

Τέλος το Ινστιτούτο ξεκίνησε και δράσεις ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης σε ασφαλιστικές εταιρείες όπως η Interamerican με πρωτόγνωρη επιτυχία. Για το 2013 το ινστιτούτο προγραμματίζει τη διοργάνωση των νέων προγραμμάτων για ασφαλιστές σε συνεργασία με τη LIMRA. Εξετάζει τη δυνατότητα συγχρηματοδότησης από την πολιτεία δράσεων, επαύξησης της ασφαλιστικής συνείδησης του κοινού.

Η ολοκληρωμένη εκπαίδευση και η δια βίου μάθηση είναι απαραίτητες  για να μπορέσει να αλλάξει προς το καλύτερο το επίπεδο των στελεχών ης ασφαλιστικής αγοράς, αποστολή στην οποία το ΕΙΑΣ ανταποκρίνεται με απόλυτη επάρκεια.