Σταθερή η πορεία της Euler Hermes

Η Euler Hermes, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής εξαγωγικών πιστώσεων στην Ελλάδα διατήρησε το τζίρο της το 2012 κοντά στα επίπεδα των 20 εκατ. ευρώ. Η επίπτωση του PSI ανήλθε σε 4 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία είχε οριακή κερδοφορία, εξαιρούμενης της επιβάρυνσης του PSI.  

Ο κ. Αλέξης Γαβρίηλογλου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, αντιμετωπίζει το 2013 με αισιοδοξία, καθότι η κατάσταση στην οικονομία βελτιώνεται όπως και η αντίληψη των ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για τις χρηματοοικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αρχή της ομαλοποίησης της διαδικασίας παροχής εισαγωγικών πιστώσεων στην αγορά. Όσον αφορά τα προϊόντα η εταιρεία θα λανσάρει καινούρια που αφορούν στις εξαγωγικές πιστώσεις και θα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της εποχής.

Τέλος ο κ. Γαβριήλογλου επεξεργάζεται ένα σχέδιο πρότασης προς την ελληνική κυβέρνηση ώστε το κράτος να εγγυηθεί μέρος των ορίων ασφάλισης των Ελλήνων εξαγωγέων μέσω κρατικής αντασφαλιστικής εταιρείας όπως γίνεται  σήμερα στη Γαλλία. Βέβαια καινοτόμες προτάσεις όπως αυτή δύσκολα  βρίσκουν εύφορο έδαφος σε αργοκίνητους μηχανισμούς αποφάσεων που ακόμα υφίστανται στην Ελλάδα.