COCA COLA 3E: Αντίθετες εκτιμήσεις για την πορεία της μετοχής

Αντίθετες εκτιμήσεις για την πορεία της μετοχής δίνουν η Morgan Stanley και η Société Générale. Στα 23 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο της Coca Cola 3E η JP Morgan, από 20 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση σε «overweight», δηλαδή για αποδόσεις καλύτερες της αγοράς. 

Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η κερδοφορία της εταιρείας αναμένεται να ενισχυθεί, καθώς η κίνηση εγγραφής της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου βελτιώνει την εμπιστοσύνη. Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις, τα προ φόρων κέρδη αναμένονται το 2012 στα 61 εκατ. 

Η αντίδραση της μετοχής, ενόψει της εισαγωγής στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, έφτασε σε όρια υπερβολής, σημειώνει η Société Générale και δίνει σύσταση «sell» και τιμή-στόχο 12μήνου τα 14 ευρώ. 

Η SG σημειώνει ότι η μετοχή έχει αντιδράσει ενθουσιωδώς στη μεταφορά έδρας στην Ελβετία και την εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Από την ανακοίνωση έχει ανέβει 38%, παρά την υποβάθμιση κατά 2% της μέσης εκτίμησης για τα κέρδη ανά μετοχή έκτοτε. 

Ως αποτέλεσμα οι μετοχές τελούν υπό διαπραγμάτευση με εκτιμώμενο (με βάση τα κέρδη του 2013) P/E 23 φορές και κέρδη ανά μετοχή (EPS), τα οποία με βάση τη μέση εκτίμηση (consensus) διαμορφώνονται σε 0,9 ευρώ, ένα premium 28% σε σχέση με τον κλάδο ποτών.