back to top
32 C
Athens
Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025

Η Allianz επενδύει 97 εκατ. ευρώ στη ψηφιακή εταιρεία μικρο-ασφαλίσεων BIMA

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

H Allianz X, ο βραχίονας ψηφιακών επενδύσεων του ομίλου Allianz ανακοίνωσε μια επένδυση ύψους 96,6 εκατ. δολαρίων στην BIMA, σουηδική εταιρεία που εξειδικεύεται στις ψηφιακές μικρο-ασφαλίσεις. Με έδρα τη Στοκχόλμη, η BIMA χρησιμοποιεί ψηφιακές τεχνολογίες για να εξυπηρετεί πελάτες χαμηλού εισοδήματος στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική. Με αυτή την επένδυση, η Allianz γίνεται ο μεγαλύτερος στρατηγικός εταίρος της BIMA.

- Advertisement -

Οπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού ασφαλιστικού κολοσσού, Oliver Baete, “Η επένδυσή μας στη ΒΙΜΑ αναδεικνύει την δέσμευση της Allianz στην ψηφιοποίηση και την στρατηγική ανάπτυξή μας σε αναδυόμενες οικονομίες”.

Η ΒΙΜΑ παρέχει προσβάσιμα ασφαλιστικά προϊόντα και προϊόντα υγείας σε καταναλωτές αναδυόμενων αγορών που τα χρειάζονται και δεν μπορούν να τα αποκτήσουν μέσω των “παραδοσιακών” καναλιών διανομής. Οι δραστηριότητες της ΒΙΜΑ συνδυάζουν την mobile τεχνολογία, συμπράξεις με παρόχους κινητής τηλεφωνίας και μια εξειδικευμένη ομάδα πωλητών που αριθμεί 3.500 άτομα ώστε να πετύχει οικονομίες κλίμακας και κερδοφορία.

- Advertisement -

“Η στρατηγική επένδυση στην BIMA προάγει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ομίλου Allianz και τη δέσμευσή μας στις αναδυόμενες αγορές”, σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz X,  Nazim Cetin. “Η συμμετοχη της Allianz στην BIMA μας δίνει την δυνατότητα να διευρύνουμε το αποτύπωμά μας στις αναδυόμενες αγορές και να αξιοποιήσουμε τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες για να διανείμουμε ασφαλιστικά προϊόντα στους πελάτες που τα χρειάζονται περισσότερο”, πρόσθεσε ο  Coenraad Vrolijk, επικεφαλής της Allianz Africa.

Η ΒΙΜΑ ιδρύθηκε το 2010 και δραστηριοποιείται σε 14 χώρες σε τρεις ηπείρους, έχοντας δημιουργήσει πελατολόγιο 24 εκατ. ατόμων. Η επένδυση της Allianz θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνεχίσει να αναπτύσσεται ταχέως, εκμεταλλευόμενη την αυξανόμενη προσβαση των mobile συσκευών στις αναδυόμενες οικονομίες και να ικανοποιήσει την φιλοδοξία της να προσεγγίσει ένα κοινό 1 δισεκατομμυρίου καταναλωτών.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την Allianz ως μέτοχό μας γιατί είναι ο τέλειος ασφαλιστικός εταίρος και επενδυτής για την ΒΙΜΑ” σημείωσε ο ιδρυτής και CEO της σουηδικής εταιρείας Gustaf Agartson. “Η επένδυση αυτή θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την διαδρομή μας προς την καινοτομία και να μεγεθύνουμε την παρουσία μας στις υφιστάμενες αγορές μας, αλλά και σε νέες”, πρόσθεσε. “Η πλούσια τεχνογνωσία της Allianz και η βαθιά γνώση του χώρου των ασφαλειών θα επιτρέψει στην BIMA να βελτιώσει περαιτέρω το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο και να παρέχει προϊόντα αξίας στους καταναλωτές των αναδυόμενων οικονομιών¨.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Φ. Μιχάλη: Η Allianz κινητοποιεί την διασπορά επενδύει στην καινοτομία

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις την εμπειρία της Allianz και να μπορείς να βλέπεις τους ανθρώπους ως μέρος ενός οικοσυστήματος που μεταβάλλεται. Οι άνθρωποι της Allianz σε όλο τον κόσμο λειτουργούν πάνω στις αρχές της ισότητας, διατηρούν την διαφορετικότητα και μοιράζονται τις εμπειρίες τους στο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Δημιουργούν αξίες και με την σειρά τους οικοσυστήματα.

Η Allianz επενδύει 97 εκατ. ευρώ στη ψηφιακή εταιρεία μικρο-ασφαλίσεων BIMA

“Η τοποθέτησή μας αναδεικνύει την δέσμευση της Allianz στην ψηφιοποίηση και την στρατηγική ανάπτυξή μας σε αναδυόμενες οικονομίες”, δήλωσε ο CEO Oliver Baete

Ο Peter Borchers επικεφαλής της Allianz X

Με 20ετή εμπιερία στον χώρο της “επώασης” νέων επιχειρήσεων και των start-ups

Ο Peter Borchers επικεφαλής της Allianz X

Με 20ετή εμπιερία στον χώρο της “επώασης” νέων επιχειρήσεων και των start-ups

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Eurolife FFH: νέα συνεργασία με τη LIMRA για την εκπαίδευση των συνεργατών της

Για τη Eurolife FFH, μέλος της Fairfax Financial Holdings Ltd, αξία έχει να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους συνεργάτες της, γι’ αυτό και έχει δεσμευτεί

Η Insurance Europe λέει όχι στον τεχνολογικό αποκλεισμό

Καλεί την ΕΕ να επενδύσει σε υποδομές, έρευνα και ανάπτυξη χωρίς να αποκλείσει τις εταιρείες από καθιερωμένους παρόχους cloud και ΑΙ

H ΕΣΑΠΕ για τις εκπτώσεις σε ασφαλιστήρια υγείας

Το ΔΣ της ΕΣΑΠΕ δέχθηκε πρόσφατα τον προβληματισμό και την ανησυχία μελών του, σχετικά με έκπτωση, σε ασφάλιστρα ατομικών

Ασφάλιση γάμου: Τι μπορεί να πάει στραβά τη «μεγάλη μέρα»;

Πολλοί οι λόγοι που συμβάλλουν στις προβλέψεις για 6,35% ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του κλάδου μέχρι το 2033...

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο 11th MedTech Conference!

Διακεκριμένα στελέχη θεσμών και εταιρειών δίνουν το στίγμα στο...

Eurolife FFH: νέα συνεργασία με τη LIMRA για την εκπαίδευση των συνεργατών της

Για τη Eurolife FFH, μέλος της Fairfax Financial Holdings Ltd, αξία έχει να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους συνεργάτες της, γι’ αυτό και έχει δεσμευτεί

Στο ΕΕΘ η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ

Συνάντηση εργασίας με την Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) κα Ελίνα Παπασπυροπούλου

Η Carglass® Χορηγός στο 18ο Insurance Conference

Η Carglass®, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αναδύονται στο σύγχρονο ασφαλιστικό τοπίο, συμμετείχε ως χορηγός στο 18ο Insurance Conference

Απαγορεύονται ή όχι (;) οι εκπτώσεις στα ασφάλιστρα

Απαγορεύονται ή όχι οι εκπτώσεις στα ασφάλιστρα αν, μία ασφαλιστική έχει κλείσει μία μεγάλη δουλειά ή ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής;