Προοπτικές ανάπτυξης της ασφάλισης επιχειρήσεων στην κρίση

Βίκυ Απογένη, προϊστάμενη Κλάδου Περιουσίας στην Ευρωπαϊκή Πίστη

Τι προσφέρει η ασφάλιση επιχειρήσεων στον ασφαλιζόμενο;
Οι Ασφαλιστικές Εταιρίες παρακολουθούν διαρκώς τις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου και ανάλογα σχεδιάζουν τα προγράμματά τους έτσι ώστε να προσαρμόζονται στην απόλυτη προστασία των κτιριακών τους εγκαταστάσεων και των βελτιώσεων αυτών, τον πάγιο εξοπλισμό και το περιεχόμενο της επιχείρησής τους (εμπορεύματα και  πρώτες ύλες), όσο και για τη διακοπή εργασιών λειτουργίας και της απώλειας κερδών της επιχείρησής τους, όπως αυτή επηρεάζεται από μικρές ή μεγάλες ζημιές.

Ποια προγράμματα διαθέτει η εταιρίας σας;
Το ασφαλιστικό πρόγραμμα FullCover3 που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Πίστη για τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό καλύψεων και αφορούν την προστασία της επιχείρησης από πιθανούς κινδύνους, προσφέροντας την σιγουριά και την βιωσιμότητά της σε περίπτωση μερικής ή ολικής καταστροφής. Πέρα από τις βασικές καλύψεις όπως Πυρκαγιά – Κεραυνό, Ευρεία Έκρηξη, Δάσος, Ζημίες Πυρόσβεσης, Ζημίες από Καπνό, η Εταιρία προσφέρει κάλυψη για  Καιρικά Φαινόμενα, Διαρροές ή Θραύση Σωληνώσεων, Κλοπή ή Ληστεία, Τρομοκρατικές Ενέργειες, πολιτικές ταραχές, Κακόβουλες Ενέργειες, Ζημίες από Σεισμό, Απώλεια Εισοδήματος  λόγω διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης από ζημία ακόμη και την Αστική Ευθύνη του Ιδιοκτήτη της Επιχείρησης απέναντι σε τρίτους για υλικές ζημιές συνεπεία πυρκαγιάς ή/και λοιπών καλυπτομένων κινδύνων.    

Είναι η κρίση ευκαιρία για την ανάπτυξή του;
Η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, αλλά έχει ανταποκριθεί αρκετά ικανοποιητικά σε σχέση με άλλους κλάδους. Είναι λοιπόν ευκαιρία στην εποχή της ανασφάλειας σχεδιάζοντας  σύγχρονα και οικονομικά προγράμματα με καθημερινή αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών, της εξυπηρέτησης των πελατών και τηρώντας τις υποσχέσεις της, να υπάρξουν προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου.

Ποια είναι τα μεγέθη του κλάδου και ποιες οι προοπτικές ανάπτυξής του;
Οι καλύψεις Πυρός και Συμπληρωματικών Κινδύνων Περιουσίας (Κλάδος Πυρκαγιάς και Στοιχείων της Φύσεως) παρουσίασαν για την Εταιρία μικρή αύξηση παραγωγής για το 2012 αποδεικνύοντας την σθεναρή αντίσταση έναντι της κρίσης. Η ικανότητα προσαρμογής που επιδεικνύει ο κλάδος στις νέες συνθήκες αγοράς αυξάνουν τις πιθανότητες να υπάρξουν αντίστοιχες επιδόσεις και την φετινή χρονιά.
Οι προοπτικές ανάπτυξης:
• Νέα προϊόντα που στοχεύουν στην ικανοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου με εύρος καλύψεων που απαντούν στις σημερινές ανάγκες των καταναλωτών, για να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να απολαμβάνουν τα οφέλη της ασφάλισης.  
• Γρήγορες  και δίκαιες διεκπεραιώσεις των Αποζημιώσεων
• Άμεση εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου

Έχει αξιοποιηθεί σήμερα αυτή η Αγορά; Ασφαλίζονται οι επιχειρήσεις;
Είναι γεγονός ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως η ασφάλιση των επιχειρήσεων μιας και στην χώρα μας η ασφαλιστική συνείδηση των Ελλήνων δεν έχει πλησιάσει τα επίπεδα των Ευρωπαίων καταναλωτών. Εάν εξαιρέσουμε τις επιχειρήσεις που λόγω δανείων υποχρεούται να ασφαλίζονται, μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων παραμένουν ανασφάλιστες ή δεν ασφαλίζονται για το σύνολο των κεφαλαίων τους (υπασφάλιση).