back to top
26.4 C
Athens
Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026

Μια μεγάλη αλλαγή για τη Swiss Re

Μια μεγάλη τομή στη λειτουργία της ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών η ελβετική Swiss Re, με στόχο την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη λειτουργία και την οργάνωσή της.

Ειδικότερα, η Swiss Re ανακοίνωσε ότι θα χωρίσει τις αντασφαλιστικές της δραστηριότητες σε δύο μέρη που θα λειτουργούν με μεγαλύτερη ανεξαρτησία.

- Advertisement -

Ειδικότερα, οι δραστηριότές της στην αντασφάλιση Ακινήτων και Ατυχημάτων, θα διαχωριστεί από εκείνες της αντασφάλισης Ζωής και Υγείας και θα γίνουν ανεξάρτητες μονάδες με πλήρη εξουσία επί των αντίστοιχων δραστηριοτήτων διαχείρισης underwriting και απαιτήσεων ζημιών.

“Οι προγραμματισμένες αλλαγές θα δώσουν έμφαση στις ευθύνες απόδοσης και θα φέρουν μεγάλη αποτελεσματικότητα. Η απλοποίηση των διαδικασιών στη λήψη αποφάσεων θα οδηγήσει στην περαιτέρω πελατοκεντρική μας στρατηγική”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Christian Mumenthaler.

- Advertisement -

Η Swiss Re θα μεταφέρει τις αρμοδιότητες του Chief Underwriting Officer (CUO) του ομίλου στους CUO των δύο επιχειρήσεων καθώς και στο τμήμα διαχείρισης κινδύνων του ομίλου.

Η ανακοίνωση έρχεται μια εβδομάδα μετά την είδηση ​​ότι ο Thierry Leger, CUO της Swiss Re, ανέλεβε αρμοδιότητες Διευθύνοντος Συμβούλου της Scor. 

Η αναδιοργάνωση θα τεθεί σε ισχύ από τις 3 Απριλίου, με την επιφύλαξη ρυθμιστικών εγκρίσεων, σύμφωνα με την εταιρεία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Swiss Re: Πώς οι ακριβές κατασκευές αυξάνουν το κόστος των αποζημιώσεων

Η τάση των παγκόσμιων ασφαλισμένων ζημιών από φυσικές καταστροφές να αυξάνονται κατά μ.ό. 5-7% ετησίως παραμένει αμετάβλητη

Η Swiss Re μπαίνει με ιστορική συμφωνία στην αμερικανική αγορά συντάξεων

Τι σηματοδοτεί το ντιλ 2 δισ. δολαρίων με την Athene για τη μεταφορά κινδύνου μακροζωίας

Swiss Re: Στα 118 δισ. δολ. οι ασφαλισμένες ζημιές το 2025 από 151 δισ. το 2024

J.J. Haegeli: «Οι ασφαλισμένες ζημίες συνεχίζουν να αυξάνονται – Απαραίτητη η ενίσχυση της πρόληψης, της προστασίας και της ετοιμότητας»

Οι στόχοι της Swiss Re για το 2026

Εισαγωγή βιώσιμου ετήσιου προγράμματος επαναγοράς μετοχών – Η ΤΝ θα ενισχύσει την παραγωγικότητα και τη λήψη αποφάσεων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Δέκα χρόνια πριν, θυμάστε τι γράφαμε;

Ούτε κατάρρευση ούτε αναγέννηση. Η Allianz Trade εξετάζει ποιες προβλέψεις επαληθεύθηκαν και πού βρισκόμαστε σήμερα

Ευρώπη δύο ταχυτήτων στην Οδική Ασφάλεια – Ιστορική πρόοδος για την Ελλάδα

Ύστερα από χρόνια στασιμότητας, η χώρα μας κατέγραψε μείωση-ρεκόρ 22% στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα στην ετήσια έκθεση PIN

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Π. Λελεδάκης: «AI Revolution & Insurance Market – Season 2»

Exclusive Closing Keynote από τον Founder & CEO του IFAAcademy στο 19th Insurance Conference – #inco26

Live Vidcast με τον Αντ. Τσακνάκη: «Αν ήξερες πώς μια ελληνική ασφαλιστική ιδέα ταξιδεύει από χώρα σε χώρα»

Συζήτηση του Country Lead, Anytime by Interamerican Romania, με τον Διευθυντή Σύνταξης του «IW» Λ. Ρόδη, στο πλαίσιο του 19th Insurance Conference – #inco26

Διάκριση για τη Mega Brokers από την Apeiron Insurance Project

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Αντανακλά τη δουλειά, τη συνέπεια και την αφοσίωση του δικτύου συνεργατών και των ανθρώπων μας»

Technology, Automation & the New Insurance Ecosystem

Όσα συζητήθηκαν στο Panel IV του 19th Insurance Conference – #inco26

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)