9,5 εκατ. ευρώ ο λογαριασμός της Ασπίς για το ΕΚ

Για άλλη μια χρονιά ο λογαριασμός του ομίλου Ασπίς για το Επικουρικό Κεφάλαιο ήταν βαρύς. Το 2012 έκλεισε με το φορέα να έχει καταβάλλει περί τα 9,5 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις προκειμένου να καλύψει υποχρεώσεις των πέντε θυγατρικών εταιρειών του ομίλου, όταν για το σύνολο των ασφαλιστικών των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν το Επικουρικό κατέβαλε, πέρυσι, το ποσό των 14,8 εκατ. ευρώ.
 
Ειδικότερα, για την Commercial Value κατέβαλε 2,5 εκατ. ευρώ, για την Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ κάλυψε 2,7 εκατ. ευρώ, για την General Union 3 εκατ. ευρώ, για την General Trust 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ για την Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ οι υποχρεώσεις περιορίσθηκαν στα 4.348 ευρώ.
 
Το «πορτοφόλι» του Επικουρικού Κεφαλαίου βάρυνε επίσης κατά το 2012 η Ευρωπαϊκή Πρόνοια με αποζημιώσεων συνολικού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, η Εγνατία με περίπου 1 εκατ. ευρώ και η EOS Ασφαλιστική με ανάλογο ποσό, ενώ οι υπόλοιπες εταιρείες, όπως οι Le Monde, ECON, Αργοναυτική, Γαλαξίας και Άστρα οι αποζημιώσεις ανά εταιρεία περιορίσθηκαν κάτω από τα 500.000 ευρώ.
 
Σημειώνεται ότι το 2012 το κόστος διακανονισμού των ζημιών τις οποίες κάλυψε το Επικουρικό Κεφάλαιο έφθασε τα 450.691 ευρώ.