Εκδήλωση στην Τήνο με αφορμή τη συνεργασία του δήμου με την Interamerican

Θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της Τήνου έτυχε η συμφωνία υποστήριξης άμεσης βοήθειας – υγειονομικής διακομιδής που συνήψε ο δήμος Τήνου με την Interamerican. Μετά την παρουσίαση του προγράμματος στην Αθήνα, ο δήμος και η εταιρεία οργάνωσαν μια ενημερωτική παρουσίαση για τους δημότες της Τήνου και στο νησί, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον πλήθους Τηνιακών.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία αφορά στην παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για θέματα υγείας σε κάθε δημότη από το Συντονιστικό Κέντρο Υγείας της Interamerican (τηλεφωνική γραμμή 1010) και το σημαντικότερο, στην παροχή δωρεάν διακομιδής από αέρος σε νοσηλευτήριο εκτός Τήνου, σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας ή ατυχήματος που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Η συμφωνία συνεργασίας ακολούθησε τις διαδικασίες με βάση τις διατάξεις του σχεδίου “Καλλικράτης”, που από τις αρχές του έτους προβλέπει τη διάθεση κονδυλίων για υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Στους περίπου 300 προσκεκλημένους, ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κροντηράς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Σαλταμανίκας τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία αυτής της δωρεάν παροχής με δεδομένη την ανάγκη αεροδιακομιδών, ενώ εκ μέρους της Interamerican ο κ. Γιώργος Κώτσαλος, διευθύνων σύμβουλος και ο κ. Γιώργος Μαυρέλης, γενικός διευθυντής ασφαλιστικών εργασιών, επισήμαναν  ότι η συμφωνία αποτελεί αφετηρία και άλλων αναλόγων συμπράξεων με την τοπική αυτοδιοίκηση στη νησιωτική Ελλάδα.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ανακοίνωσαν, στο πλαίσιο των οργανωμένων πρωτοβουλιών εταιρικής υπευθυνότητας και στον τομέα της υγείας, τη δωρεάν προσφορά ενός προληπτικού διαγνωστικού ελέγχου για καρκίνο του προστάτη και του τραχήλου μήτρας (τεστ ΠΑΠ) στον ανδρικό και γυναικείο πληθυσμό της Τήνου, στα εξεταστήρια της Αθηναϊκής Mediclinic, κλινικής του Ομίλου Interamerican. Ακόμη, η εταιρεία πρόσφερε στον δήμο έναν αυτόματο απηνιδωτή για ανάνηψη, που θα εγκατασταθεί στο λιμεναρχείο του νησιού.