back to top
27.1 C
Athens
Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026

Η ΜetLife «ποντάρει» στην τεχνολογία blockchain και εξελίσσεται

Την τεχνολογία block chain Ethereum υιοθετεί η ΜetLife στις ΗΠΑ, ποντάροντας στις νέες εξελίξεις και ανατρέποντας όλα τα δεδομένα. Η ενέργεια αυτή, αφορά στην Ασφάλιση Ζωής, με στόχο την απόλυτη διαφάνεια στον κλάδο.

Πρόκειται για ένα μεγάλης σημασίας που αφορά αντισυμβαλλόμενους και δικαιούχους.

- Advertisement -

Με την υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας επιδιώκεται η άμεση ενημέρωση και η συγκεκριμενοποίηση διαδικασιών, απαιτήσεων, δεδομένων και οτιδήποτε αφορά την ασφάλιση.

Η εταιρεία MetLife, όπως αναφέρει και το insurance-eea, προτίθεται να εφαρμόσει αυτήν την τεχνολογία στη διαδικασία αξίωσης, τολμώντας το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα του είδους του στον τομέα της ασφάλισης ζωής.

- Advertisement -

Για την εκτέλεση του πιλοτικού προγράμματος, η LumenLab, η θερμοκοιτίδα της ασφαλιστικής εταιρείας στη Σιγκαπούρη, έχει συνεργαστεί με τη Singapore Press Holdings σε μια έξυπνη πλατφόρμα συμβολαίων που ονομάζεται «Lifechain» με στόχο τα οικεία πρόσωπα του αποθανόντος να προσδιορίσουν γρήγορα και εύκολα αν είναι οι δικαιούχοι μιας πολιτικής ασφάλισης ζωής και αυτομάτως να υποβάλουν αξίωση.

Στις ΗΠΑ χιλιάδες επενδύσεις ασφάλισης ζωής παραμένουν κάθε χρόνο στα αζήτητα. Με την πάροδο του χρόνου, η αναζήτηση των δικαιούχων γίνεται πιο δύσκολη για τους ασφαλιστές. Η MetLife Asia CIO και η CEO της LumenLab Zia Zaman δήλωσαν: «Νομίζουμε ότι υπάρχουν οφέλη από την άποψη της ασφάλειας», ως το κορυφαίο όφελος της τεχνολογίας blockchain για τον κλάδο της ασφάλισης ζωής».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τα τελευταία πολεμικά νέα από τα Lloyd’s

Κοινοπρακτικό σχήμα με την Chubb επικεφαλής για την αύξηση των καλύψεων θαλασσίων πολεμικών κινδύνων επί των διερχομένων πλοίων στα Στενά του Ορμούζ

Aon: Η κλιματική μεταβλητότητα επηρεάζει ολοένα περισσότερο τα μοντέλα των ασφαλιστών

Τα ευρήματα της έκθεσης CCI υπογραμμίζουν την κλίμακα των κενών προστασίας και τη σημασία της επανεξέτασης των στρατηγικών ανθεκτικότητας

Η «κρυφή» ασφαλιστική κρίση του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Οι διάχυτες ζημιές αποκαλύπτουν νέα κενά προστασίας και εγείρουν δομικά ζητήματα για τα προϊόντα του κλάδου

Διπλή διάκριση για τον Πάνο Τσιολή στα ετήσια βραβεία της MetLife Κύπρου

Η νέα αναγνώριση ενισχύει περαιτέρω τη θέση της Ideal Insurance στην κυπριακή αγορά, αναδεικνύοντας το επιχειρηματικό της μοντέλο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Δέκα χρόνια πριν, θυμάστε τι γράφαμε;

Ούτε κατάρρευση ούτε αναγέννηση. Η Allianz Trade εξετάζει ποιες προβλέψεις επαληθεύθηκαν και πού βρισκόμαστε σήμερα

Ευρώπη δύο ταχυτήτων στην Οδική Ασφάλεια – Ιστορική πρόοδος για την Ελλάδα

Ύστερα από χρόνια στασιμότητας, η χώρα μας κατέγραψε μείωση-ρεκόρ 22% στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα στην ετήσια έκθεση PIN

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Π. Λελεδάκης: «AI Revolution & Insurance Market – Season 2»

Exclusive Closing Keynote από τον Founder & CEO του IFAAcademy στο 19th Insurance Conference – #inco26

Live Vidcast με τον Αντ. Τσακνάκη: «Αν ήξερες πώς μια ελληνική ασφαλιστική ιδέα ταξιδεύει από χώρα σε χώρα»

Συζήτηση του Country Lead, Anytime by Interamerican Romania, με τον Διευθυντή Σύνταξης του «IW» Λ. Ρόδη, στο πλαίσιο του 19th Insurance Conference – #inco26

Διάκριση για τη Mega Brokers από την Apeiron Insurance Project

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Αντανακλά τη δουλειά, τη συνέπεια και την αφοσίωση του δικτύου συνεργατών και των ανθρώπων μας»

Technology, Automation & the New Insurance Ecosystem

Όσα συζητήθηκαν στο Panel IV του 19th Insurance Conference – #inco26

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)