Αυξάνεται η ανησυχία στην Ευρώπη για τους διαδικτυακούς κινδύνους

Μόνο το 19% των οργανισμών έχει αγοράσει ασφάλιση για την κάλυψη από διαδικτυακούς κινδύνους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Zurich Insurance Co. Ltd και διεξήχθη σε ευρωπαϊκές χώρες από το  Harvard Business Review Analytic Services

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 152 οργανισμοί του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και σύμφωνα με τα ευρήματα το 76% εκφράζει ανησυχία για την ασφάλεια των πληροφοριών και την προστασία της ιδιωτικής ζωής κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, ωστόσο σε περιορισμένο αριθμό οργανισμών λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως μόνο το 16% των επιχειρήσεων, που έλαβαν μέρος στην έρευνα, δήλωσαν ότι έχουν ορίσει διευθυντή για κινδύνους που προέρχονται από τον κυβερνοχώρο και το 44% ότι έχει αυξήσει τις δαπάνες για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.  

Ο κ. Steve Wilson, επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης διαδικτυακών κινδύνων στη  Zurich, δήλωσε ότι σήμερα «αποτελεί πρόκληση τόσο για τις κυβερνήσεις όσο και για τις επιχειρήσεις η προστασία των δεδομένων που χειρίζεται κάθε οργανισμός. Ιδιαίτερα οι εταιρείες είναι εκτεθειμένες στον κίνδυνο μιας σημαντικής μείωσης της τιμής της μετοχής τους, καθώς η παραβίαση της ασφάλειας τους μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη φήμη τους».