Η Τράπεζα Πειραιώς ρίχνει στη μάχη την ΑΤΕ

Τη διαβεβαίωση ότι η Πειραιώς θα στηρίξει την ΑΤΕ Ασφαλιστική στα επόμενα βήματα ανάπτυξης και ενίσχυσης των θεσμικών μεγεθών της μετέφεραν στελέχη της εταιρείας στην εκδήλωση για την κοπή της πίιτας που έγινε στα κεντρικά γραφεία της Ασφαλιστικής παρουσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και πλήθους στελεχών της.

Συγκεκριμένα, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Σπύρος Παπασπύρου, εξέφρασε τη χαρά της μητρικής Τράπεζας Πειραιώς για την εισδοχή στους κόλπους της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, μίας εταιρείας με ιστορία και μέλλον. Διαβεβαίωσε τα στελέχη της Αγροτικής Ασφαλιστικής ότι η μητρική τράπεζα θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο την εταιρεία στο δύσκολο έργο της, έτσι ώστε να πληροί το συντομότερο τα κριτήρια της Solvency II αλλά και να καταφέρει να κερδίσει στην αγορά.

Δεδομένου ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει συνεργασίες και με διεθνείς ασφαλιστικές εταιρείες δημιουργούνται κάποια υπό διερεύνηση ζητήματα τα οποία όμως θα αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου, ο οποίος έχει διοικήσει την εταιρεία επιτυχημένα επί μακρόν στο παρελθόν, εξέφρασε και αυτός την πεποίθηση ότι η Αγροτική Ασφαλιστική είναι μία εταιρεία με άριστες προοπτικές και καλά καταρτισμένο προσωπικό, κάτι το οποίο αποτελεί  εγγύηση για το μέλλον της.

Τέλος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Ιορδάνης Χατζηιωσήφ, τόνισε ότι το γεγονός ότι η Αγροτική Ασφαλιστική κρίθηκε ότι ανήκει στο υγιές κομμάτι της ATE Bank δεν είναι τυχαίο και οφείλεται στη σημαντική κερδοφορία της. Ο νέος μέτοχος έχει αναλάβει την υποχρέωση να καλύψει την απαιτούμενη αύξηση κεφαλαίου μέσω των πόρων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σ.

Η μείωση της παραγωγής ασφαλίστρων το περασμένο έτος ήταν σε μεγάλο βαθμό συνειδητή επιλογή της διοίκησης, έτσι ώστε να παραμείνει κερδοφόρα.

Το 2012 σχεδιάστηκαν  νέα προϊόντα, επιλύθηκαν θέματα εξυπηρέτησης πελατών, δημιουργήθηκε νέος κανονισμός πωλήσεων  και ενισχύθηκε η μηχανογραφική υποδομή της εταιρείας.

Για το 2013 η εταιρεία σκοπεύει να ενισχύσει το ύψος του χαρτοφυλακίου της διατηρώντας και επαυξάνοντας το κερδοφόρο αποτέλεσμα, προωθώντας νέα προϊόντα στην αγορά, ξεκινώντας από τον κλάδο αυτοκινήτου.

Η εταιρεία επίσης καταργεί τα ισόβια νοσοκομειακά προγράμματα, παρέχει νέο εξελιγμένο software στους διαμεσολαβούντες καθώς και κίνητρα πωλήσεων.

Τέλος, έχοντας απαλλαγεί από την υποχρέωση επιλογής προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, ενισχύεται με νέα στελέχη και προγραμματίζει εκτεταμένο πρόγραμμα εταιρικής επικοινωνίας.