Ξεκίνησε η δημόσια προσφορά για την απόκτηση της Eurobank

Ξεκίνησε η δημόσια προσφορά για την απόκτηση της Eurobank. Οι μέτοχοι της Eurobank έχουν περιθώριο έως τις 15 Φεβρουαρίου για να αποδεχτούν τη δημόσια πρόταση που κατέθεσε η Εθνική. Η δημόσια πρόταση της Εθνικής προβλέπει σχέση ανταλλαγής 58 μετοχές Εθνικής για κάθε 100 μετοχές Eurobank, ενώ υπενθυμίζεται ότι μέτοχοι που κατέχουν το 43,6% των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν στη διάθεση των μετοχών τους. 

Όπως έχει ήδη δηλώσει η διοίκηση της Εθνικής, η απορρόφηση της Eurobank θα επιτρέψει την επίτευξη συνεργειών της τάξης των 570 με 630 εκατ. ετησίως, από το τέλος του 2015 και έπειτα. Ο νέος όμιλος θα φέρει την επωνυμία «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος» και θα έχει με βάση τα στοιχεία 30/9 συνολικό ενεργητικό 174,2 δισ. δάνεια και απαιτήσεις κατά πελατών 113 δισ. και καταθέσεις 84,6 δισ. ευρώ.

Στο κλείσιμο του 20% περίπου των καταστημάτων στην Ελλάδα και του 25% των καταστημάτων στην Ευρώπη, καθώς και σε μείωση προσωπικού θα προχωρήσει ο όμιλος σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης της δημόσιας προσφοράς στους μετόχους της Eurobank που θα του επιτρέψει να απορροφήσει την τράπεζα.