Πρώτο σε απόδοση τo Alico Μετοχικό Εσωτ. Μικρής & Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης

Το 2012 ήταν άλλη μια χρονιά σημαντικών διακρίσεων για την  MetLife Alico ΑΕΔΑΚ. Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο «Alico Μετοχικό Εσωτερικού Μικρής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης»  κατέλαβε την 1η θέση, με ετήσια απόδοση 76,46% από 1/1/2012 έως 31/12/2012, μεταξύ 38 Αμοιβαίων Κεφαλαίων που επενδύουν στο ΧΑΑ (των οποίων η μέση απόδοση κυμάνθηκε περίπου στο 42,2%) και μεταξύ 90 Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ελληνικών ΑΕΔΑΚ, που επενδύουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στις διεθνείς αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές.

Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της επενδυτικής στρατηγικής, η οποία για το συγκεκριμένο Αμοιβαίο Κεφάλαιο προέβλεπε αυξημένο ποσοστό επένδυσης σε μετοχές (92% κατά μέσο όρο στη διάρκεια της χρήσης), αλλά και την επιλογή μετοχών κερδοφόρων εταιρειών, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εξωστρεφή προσανατολισμό εργασιών και χαμηλό δανεισμό.

Η MetLife Alico ΑΕΔΑΚ καταφέρνει για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο να έχει Αμοιβαίο Κεφάλαιο της με κορυφαία απόδοση. Το 2011 το Αμοιβαίο Κεφάλαιο  «Alico Ομολογιών Εξωτερικού Δολαριακό» , με ετήσια απόδοση 13,49% είχε καταταγεί 1ο μεταξύ όλων των Αμοιβαίων Κεφαλαίων της ελληνικής αγοράς και ήταν το μοναδικό με διψήφια απόδοση.