Auto “on line” και original ασφαλιστικές εργασίες

Είναι πασιφανές ότι το τελευταίο υψηλό κάστρο για την ασφαλιστική αγορά που είναι οι ασφαλίσεις αυτοκινήτων τείνει να πέσει. Και η αιτία δεν είναι μία αλλά πολλές όπως τα ανασφάλιστα, οι καταθέσεις πινακίδων, οι μειώσεις στα ασφάλιστρα, και άλλοι παράγοντες.

Όλα αυτά –και εδώ βρίσκεται το σημαντικό- συντείνουν στη δημιουργία νέας αντίληψης στην ελληνική αγορά που στηρίχθηκε πέραν του δέοντος στο αυτοκίνητο το οποίο αποτέλεσε την «Αννούλα» στην ποδιά της οποίας «σφάχτηκαν» εταιρείες, θίχτηκαν υπολήψεις, εξαπατήθηκαν –σύστημα εποπτικό και καταναλωτές- παίχτηκαν ζαριές πλουτισμού και στήθηκαν κομπίνες επί κομπινών. 

Σήμερα ο κλάδος –ως ασφαλιστικός στόχος και προοπτική- τείνει να μπει σε άλλη τροχιά και να αποκοπεί από το παρελθόν παρά την εμμονή κάποιων –παλαιάς κοπής- ασφαλιστών να το ανάγουν σε ανοικτή ευκαιρία. 

Εδώ βρίσκεται το κομβικό σημείο που οι εταιρείες καλούνται να αντιληφθούν εγκαίρως ότι δηλαδή η ανάπτυξή τους δε μπορεί πλέον να στηρίζεται στο αυτοκίνητο. Ο κλάδος είναι και θα παραμείνει η μαγιά για μια καλή πελατειακή βάση αλλά δεν είναι ικανός να αναδείξει τις εταιρείες –που έχουν τις δυνατότητες- και να τις βοηθήσει να περάσουν σε αυτή την νέα εποχή που όλοι γνωρίζουν ότι έρχεται για τις ασφάλειες. 

Το στοίχημα λοιπόν παίζεται αλλού και αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από καιρό αλλά δεν είχαν όπως φαίνεται ωριμάσει οι συνθήκες.  Έτσι και παρατηρούμε ότι σήμερα μεγάλες και καλές εταιρείες αρχίζουν να στρέφουν περισσότερο το βλέμμα σε original ασφαλιστικές εργασίες και αρχίζουν να δίνουν βάρος στην ΥΓΕΙΑ αναδεικνύοντας το νέο πεδίο ανταγωνισμού. Έπεται και η ΣΥΝΤΑΞΗ. Και όσοι ακολουθήσουν.  Το αυτοκίνητο τρέχει είτε on line είτε από αυτούς που εξειδικεύονται και μπορούν να γίνουν καλύτεροι σε αυτό. Η ελληνική αγορά αναδιοργανώνεται.