Κλειδί ανάπτυξης για την Ευρωπαϊκή Πίστη ο κλάδος υγείας

Έτος «Ζωής» χαρακτηρίζεται το 2013 για την Ευρωπαϊκή Πίστη, η οποία έχοντας κλείσει πολύ θετικά μια ακόμη δύσκολη χρονιά, στοχεύει πλέον στον τομέα της Υγείας θεωρώντας ότι εκεί βρίσκεται το κλειδί της ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.
 
Όπως σημειώνει στο iw ο Γενικός Διευθυντής χαρτοφυλακίου της εταιρείας, κ. Νίκος Χαλκιόπουλος, το 2013 η Ευρωπαϊκή Πίστη θα επιμείνει στην κερδοφόρα αναπτυξιακή της πορεία στοχεύοντας σε αύξηση εσόδων της τάξης του 5 με 6%, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διεύρυνση του δικτύου πωλήσεων με νέους συνεργάτες, ενώ η προσοχή της θα συνεχίσει να εστιάζεται στις Γενικές Ασφάλισης, με προτεραιότητα στον κλάδο Πυρός.
 
Όσο για τις ασφαλίσεις Αυτοκινήτων, η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Πίστης θεωρεί δεν υφίσταται ανάγκη περαιτέρω διόγκωσης του χαρτοφυλακίου της.
 
Στο μεταξύ, η περυσινή χρήση έκλεισε για την εισηγμένη με ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 7,5% και την παραγωγή της Ευρωπαϊκής Πίστης να διαμορφώνεται στα 162 εκατ. ευρώ μαζί με τα δικαιώματα συμβολαίου.
 
Η περυσινή χρονιά αναμένεται να παρουσιάσει αυξημένη κερδοφορία έναντι του 2011, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο εννεάμηνο του 2012 η εταιρεία είχε ήδη εμφανίσει κέρδη της τάξης των 8,7 εκατ. ευρώ, τα οποία στο 12μηνο υπολογίζεται ότι θα είναι αυξημένα.
 
Κατά την περυσινή χρονιά η Ευρωπαϊκή Πίστη κατέγραψε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στις Γενικές Ασφάλειες, με τον κλάδο Πυρός να κινείται οριακά ανοδικά, τις Ασφαλίσεις Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων να κερδίζουν έδαφος, ενώ σημαντική αύξηση καταγράφηκε στις ομαδικές ασφαλίσεις. Όσο για τις Ασφαλίσεις Ζώης, είχαν πτώση, αισθητά όμως μικρότερη του συνόλου της αγοράς.