Σε νέα αναπτυξιακή περίοδο η Συνεταιριστική Ασφαλιστική

Με μειωμένη παραγωγή, αλλά και με «καθαρό» ισολογισμό έκλεισε το 2012 η Συνεταιριστική Ασφαλιστική, που πλέον εισέρχεται σε νέα αναπτυξιακή περίοδο.

Κατά την περυσινή χρήση τα έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες μειώθηκαν για την εταιρεία έναντι του 2011, κοντά στα επίπεδα των 40 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με στελέχη της, πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή της διοίκησης, που αποσκοπούσε στο να βελτιώσει την καθαρή θέση της εταιρείας. 

Για το λόγο αυτό, εξάλλου, η Συνεταιριστική Ασφαλιστική δεν ακολούθησε πέρυσι τον ανταγωνισμό, μεγάλο μέρος του οποίου προχώρησε σε μειώσεις τιμολογίων, αλλά διατήρησε σταθερά τα ασφάλιστρα γεγονός το οποίο την οδήγησε σε απώλειες χαρτοφυλακίου, βελτίωσε όμως τη συνολική εικόνα του ισολογισμού της.

Όσο για το 2013, η Συνεταιριστική Ασφαλιστική θα προχωρήσει, όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν στελέχη της, σε «χειρουργικές» παρεμβάσεις στα ασφάλιστρά της, ενισχύοντας το ανταγωνιστικό της προφίλ όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς ή οι κατηγορίες ασφάλισης.

Σημειώνεται ότι η Συνεταιριστική Ασφαλιστική το 2011 σημείωσε ισχυρή κερδοφορία, κλείνοντας τη χρήση με κέρδη ύψους 9,6 εκατ. ευρώ έναντι κερδών ύψους 0,85 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2010, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία κάλυψε το 2012 όλες τις κεφαλαιακές της ανάγκες χωρίς να προσφύγει στους μετόχους της για αύξηση κεφαλαίου.