Τους ταξιδευτές του διαστήματος ασφαλίζει η Aon

Ασφαλιστήριο συμβόλαιο για τους «ταξιδευτές» του διαστήματος ετοιμάζει η Aon σε συνεργασία με την εταιρεία διαστημικών ταξιδιών Space Expedition Corporation

Το συμβόλαιο θα περιλαμβάνει καλύψεις όπως για ζημιές που σχετίζονται με την ακύρωση της πτήσης, την αναβολή – προσωρινή διακοπή του ταξιδιού και επιπρόσθετες καλύψεις. Ο επικεφαλής του τμήματος για την ασφάλιση ταξιδιών στο διάστημα κ. Jeffrey Poliseno, δήλωσε πως «αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους απλούς πολίτες να έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο διάστημα. 

Η συνεργασία μας εξασφαλίζει ότι όλοι όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Expedition Corporation Space θα έχουν πλήρη κάλυψη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, της εκπαίδευσής τους και του ταξιδιού». 

Η εταιρεία Space Expedition Corporation θα ξεκινήσει καθημερινές πτήσεις στο διάστημα από το 2014 για τους απλούς πολίτες που συμπληρώνουν το υποχρεωτικό πρόγραμμα κατάρτισης και πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις σύμφωνα με τις ιατρικές τους εξετάσεις. Οι πτήσεις θα εκτελούνται στο Lynx subOrbital διαστημικό λεωφορείο που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την XCOR Aerospace, μια εταιρεία που χρησιμοποιεί επαναχρησιμοποιήσιμα οχήματα εκτόξευσης, κινητήρες πυραύλων και πυραυλικά συστήματα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Space Expedition Corporation, κ. Michiel Mol, δήλωσε πως «η συνεργασία αυτή αντανακλά την κοινή μας φιλοσοφία. Οι υπηρεσίες μας θα παρέχουν ένα πλήρες πακέτο για τους πελάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο διάστημα».