Το ευρώ «έσπασε» το 7ημερο ανοδικό σερί

Αν και η ισοτιμία EURUSD «έσπασε» το μεγαλύτερο ανοδικό σερί (7 ημέρες) από τον Απρίλη του 2011, το ευρώ παραμένει δυνατό σε άλλα νομισματικά ζεύγη. 

Στην πραγματικότητα το κοινό νόμισμα ενισχύθηκε σχεδόν έναντι όλων των υπόλοιπων βασικών νομισμάτων. Οι χθεσινές ειδήσεις ήταν μικρής σημασίας. Η είδηση ότι τα ελληνικά ομόλογα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση ξανά από την ΕΚΤ συνιστά διαγραφή μετά την αποκατάσταση της πιστοληπτικής αξιολόγησης λόγω της δεύτερης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Μεγαλύτερη επιρροή ίσως θα ασκήσει η ανακοίνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη και τα στοιχεία ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Προκειμένου να συνεχιστεί το ράλι ανακούφισης θα χρειαστεί πραγματική ενθάρρυνση. 

Ο χρυσός απειλεί να διασπάσει τα 1.665 δολάρια

Μετά τις επιθετικές ρευστοποιήσεις στο χρυσό την Τρίτη, θα ήταν λογικό να υποθέσουμε μια ανάκαμψη για το πολύτιμο μέταλλο. Αυτό έχει βάση αν σκεφτούμε την κατάσταση του δολαρίου και την περιορισμένη αποστροφή ρίσκου. Παρ’ όλα αυτά, ο χρυσός διαπραγματεύτηκε λίγο πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών και στο μέσο του εύρους διακυμάνσεων για το 2012 στα 1.665 δολάρια. Αν το δολάριο σημειώσει μια έντονη ανοδική πορεία πριν το τέλος της εβδομάδας, ο χρυσός θα μπορούσε να διασπάσει αυτή τη στήριξη.