Πρωταγωνιστές σε εξελίξεις Εθνική και Αγροτική

– Σενάρια συγχωνεύσεων «ζεσταίνουν» την ελληνική αγορά καθώς οι απαιτήσεις (εποπτικές νομοθετικές και λοιπές) διογκώνονται και φέρνουν προ των ευθυνών τους κάποιους και σε οριακό σημείο κάποιους άλλους που καλούνται εκ των πραγμάτων να λάβουν αποφάσεις.

– Οι κουβέντες σημαντικές, με μυστικότητα σαφώς. Ωστόσο περιέχουν και διερευνητικότητα δημιουργώντας ανησυχία για το πόσο κατασταλαγμένες μπορεί να είναι και πόσο ουσιαστικές μπορεί να αποβούν. Μικρές μεσαίες και μεγάλες εταιρείες αναζητούν, αγωνιούν, ανησυχούν.

– Η αστάθεια που επικρατεί εξηγεί και τις φήμες που διαρρέουν ανά εποχές οι οποίες όχι μόνο ενοχλούν αλλά είναι και εντελώς ανάρμοστες για την εξέλιξη οποιασδήποτε κουβέντας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις που πρέπει να  «τρέξουν»  παίζουν οι πρωταγωνιστές μια μεγάλη εποχής και ισχυροί παίκτες. Μπορεί να μεσολάβησαν πολλά, μπορεί να ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους, αλλά έχουν κρατήσει και την φήμη και την αίγλη και την παραγωγή.

Εθνική και Αγροτική Ασφαλιστική βρίσκονται σε μεταίχμιο κινήσεων, τελούν υπό παρατήρηση από τους υπευθύνους τους και βρίσκονται σε εξελίξεις μια σειρά ενεργειών που θα δώσουν σίγουρα «τέμπο» στην αγορά.

– Η μέν Εθνική έχει ένα τεράστιο  πρότζεκτ που υλοποιεί και η Αγροτική έχει περιέλθει σε ένα ισχυρό όμιλο που αφουγκράζεται τα γεγονότα και τραβάει μπροστά…

– Και οι δυο εντάσσονται σε σχέδια. Και οι δύο εκπονούν σχέδια και οι δυο έχουν καθοριστικό ρόλο στην αγορά και αξιοσημείωτες παραγωγές.

– Συγκυριακά θα κληθούν να χαράξουν την πορεία τους. Αυτόνομη ή συγκλίνουσα σε επιλογές, τακτικές στρατηγικές , ή ακόμα και σκληρά ανταγωνιστική κάτω από ομπρέλες και σχήματα διευρυμένα. είναι άγνωστο.

– Θα φανεί όμως σύντομα διότι οι αρμόδιοι είναι πλέον εκπαιδευμένοι στην ταχύτητα των αποφάσεων και η συγκυρία δεν χωρά καθυστερήσεις.