Στα 5 εκατ. ευρώ η κερδοφορία της NP Insurance

Στα 5 εκατ. ευρώ ανέρχεται η κερδοφορία της NP Insurance (Νέος Ποσειδών) κατά το εννεάμηνο 2012 σύμφωνα. Στην  κερδοφορία αυτή εμπεριέχεται και η συμμετοχή  στη διαδικασία του PSI  ύψους 6 εκατ. Ευρώ .  Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων (και δικαιωμάτων) κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ανήλθε στα 30,018 εκατ. Ευρώ.  Ανοδικά κινήθηκε ο κλάδος Περιουσίας καταγράφοντας αύξηση 6,2% ενώ ο κλάδος αστικής ευθύνης  αυτοκινήτου κινήθηκε  σε αντίστοιχους ρυθμούς  με το σύνολο της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς. 

Υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια 

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η διοίκηση της εταιρείας στην υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια καθώς  τα εποπτικά κεφάλαια διαμορφώνουν υψηλό περιθώριο φερεγγυότητας, σε  ποσοστό 186% πάνω από τα προβλεπόμενα όρια που θέτει ο νόμος  και ένα από τα υψηλότερα στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά . Τα εποπτικά κεφάλαια εννεάμηνου διαμορφώνονται στα 15,083 εκατ. ευρώ .
Η εταιρεία έχει προχωρήσει ιδιαίτερα την προετοιμασία για τα Solvency II  καθώς έχει  συμμετάσχει επιτυχώς στα μέτρα QIS 5  (κεφαλαιακής επάρκειας) για το 2010 και 2011 και  έχει ολοκληρώσει  και  τα μέτρα για τον δεύτερο πυλώνα Solvency II που αφορούν τις ποιοτικές προδιαγραφές (εσωτερικούς ελέγχους, διαχείριση κινδύνων , εταιρική διακυβέρνηση).

Η πορεία της εταιρείας στο εννεάμηνο αποδεικνύει τη δυναμική της στην αύξηση μεριδίων στην ασφαλιστική αγορά,  με έμφαση στην κεφαλαιακή ευρωστία , άμεση εξυπηρέτηση  πελάτη και συνεργατών και  έχοντας στόχο την κερδοφόρα ανάπτυξη.