Guy Carpenter: Τέσσερα βασικά ζητήματα για την αγορά αντασφάλισης

Ελενα Ερμείδου

Μετά από μία περίοδο αναταραχών και έντονων διακυμάνσεων στις τιμές, στους όρους και τις προϋποθέσεις των συμβολαίων, η αγορά αντασφάλισης σταθεροποιείται αναφέρει η Guy Carpenter, σημειώνοντας πως στους περισσοτέρους τομείς υπάρχει επάρκεια καλύψεων, ωστόσο ένα μέρος της αστάθειας που διατηρείται μέχρι σήμερα προέρχεται από τις αναμενόμενες απώλειες

Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας θα παραμείνει βασικό ζήτημα για την αγορά αντασφάλισης, καθώς πλησιάζουν οι ανανεώσεις. Η αγορά παρακολουθεί επίσης στενά τον αντίκτυπο των απωλειών από την γέφυρα της Βαλτιμόρης, καθώς επίσης και τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις, οι οποίες παραμένουν.

Επιπλέον, η επερχόμενη περίοδος των τυφώνων, κρίσιμος παράγοντας για την αγορά, θα είναι πολύ δύσκολη, προσθέτει η Guy Carpenter.

Απαιτήσεις πελατών

Από την πλευρά των πελατών, η Guy Carpenter αναμένει αυξημένες απαιτήσεις στην συνέπεια των διατυπώσεων στα συμβόλαια κατά τις ανανεώσεις, όπως επίσης βελτιωμένους όρους και προϋποθέσεις. Τονίζει ότι οι πελάτες θα δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στο περιεχόμενο και αξία των καλύψεων όσο και στο κόστος.

Τα δεδομένα για την Guy Carpenter θα είναι καίριας σημασίας για την ευθυγράμμιση των αναγκών των πελατών με τις προσφορές των αντασφαλιστών, με την χρήση μοντέλων ανάλυσης.