Ο “χάρτης” της Αon για την βελτίωση των επιδόσεων των ασφαλιστών

Η Aon παρουσίασε το “Growth Decision Framework”, μια συμβουλευτική υπηρεσία που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την απόδοση των ασφαλιστών. Αυτή η υπηρεσία, που προέρχεται από το Strategy and Technology Group της Aon, ευθυγραμμίζεται με τους στόχους των ασφαλιστών έναντι των κινδύνων, ιδιαίτερα καθώς προετοιμάζονται για τις ανανεώσεις συμβολαίων του Ιανουαρίου 2025. Το Growth Decision Framework είναι το αποτέλεσμα μιας ιδιόκτητης μελέτης της Aon, η οποία ανέλυσε περισσότερους από 100 παγκόσμιους (αντα)ασφαλιστές.

Ο όμιλος προσδιόρισε εταιρείες που διαπρέπουν σταθερά μέσω των κύκλων της αγοράς, εξετάζοντας χαρακτηριστικά όπως το risk appetite, η ευκινησία, η ανάλυση δεδομένων, τo underwriting, το ταλέντο, η διανομή και η διαχείριση κεφαλαίου. Η υπηρεσία της Aon στοχεύει να βοηθήσει τους πελάτες να μιμηθούν τα καλύτερα πρότυπα στην κατηγορία τους. Η Aon συνεργάζεται με ασφαλιστικές εταιρείες για τη βελτίωση των χαρτοφυλακίων τους, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η αναμενόμενη κερδοφορία, η αστάθεια των αποτελεσμάτων του underwriting, οι κεφαλαιακές απαιτήσεις και οι αποδόσεις, προσαρμοσμένες στον κίνδυνο.

Αυτή η προσέγγιση αναμένεται να επιτρέψει στους ασφαλιστές να ιεραρχήσουν τμήματα της αγοράς, να αποκτήσουν πρόσβαση σε σημεία αναφοράς, να κατανοήσουν τα κανάλια διανομής, να αξιολογήσουν τους ανταγωνιστές και να σχεδιάσουν πλάνα επενδύσεων και εκτέλεσης. Θα καθοδηγήσει επίσης την ανάπτυξη μελλοντικών στρατηγικών εργατικού δυναμικού και τεχνολογίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Κεφαλαίων και Αντασφαλίσεων της Aon, Andy Marcell, δήλωσε: «Τα πλαίσια αποφάσεων που βασίζονται σε στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν τους ασφαλιστές να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις με σαφήνεια και εμπιστοσύνη, ακόμη και στα πιο δύσκολα περιβάλλοντα. «Το Growth Decision Framework της Aon έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους ηγέτες να βελτιστοποιήσουν την ανάπτυξη κεφαλαίων τους και να προσαρμόζονται συνεχώς στις αλλαγές της αγοράς. Αυτή η διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει τη διατήρηση στρατηγικά σημαντικών επιχειρήσεων, την αντιμετώπιση τμημάτων με χαμηλή απόδοση και τη διαφοροποίηση για μελλοντική κερδοφορία».