Θέλει λεφτά η διπλή -ασφαλιστική- ζωή

Ραγδαίες αλλαγές επιτελέστηκαν στην αγορά και χάλασαν ένα δρόμο που ήταν στρωμένος εδώ και χρόνια. Οι εταιρείες και οι άνθρωποί τους βρέθηκαν αντιμέτωποι με κάτι καινούργιο που συνδέθηκε με την οικονομία της χώρας, τα προβλήματα, τα έκτακτα μέτρα. 

Ωστόσο υπάρχει και μια άλλη διάσταση που δε μπορεί να παραβλεφθεί και η οποία δεν αναδείχθηκε καθώς συγκυριακά συνέπεσε με το «ελληνικό οικονομικό πρόβλημα». Η διάσταση αυτή σχετίζεται με τον «κορεσμό» ο οποίος είχε επέλθει στην ασφαλιστική αγορά. Πέρασαν δεκαετίες, αυξήθηκαν τα μεγέθη της, έγιναν νέες εταιρείες, έκλεισαν άλλες τόσες, «φτιάχτηκαν» φυσικά και νομικά πρόσωπα, δημιουργήθηκαν ασφαλιστικά προϊόντα παλιάς και νέας γενιάς, αναδείχθηκαν μάνατζερς, κορυφαίοι ασφαλιστές, μεσίτες. 

Ταυτόχρονα όμως δημιουργήθηκαν και προβλήματα, προκλήθηκαν εντάσεις, ακούστηκαν παρατράγουδα που ενεργοποίησαν την πολιτεία και τους θεσμούς για να προστατευθούν οι καταναλωτές, εγκαταστήθηκε ένα ολοκληρωμένο και ευρωπαϊκό σύστημα εποπτείας και οι συνθήκες λειτουργίας έγιναν δυσκολότερες. 

Τα πράγματα έσφιξαν, οι πολίτες ότι αγόρασαν αγόρασαν από συμβόλαια και σαφώς επήλθε ο κορεσμός. Ματαίως οι νέες ανάγκες που ανοίγονται στον καθένα για σύνταξη και υγεία χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα για να «τρέξει» η αγορά. Διότι δεν μπορεί να πληρώνει ο κάθε πολίτης ανυπολόγιστα ποσά για να αναδομηθεί το ελληνικό κράτος ώστε μελλοντικά να αποκτήσει σύστημα υγείας, παιδείας, κ.λπ. και ταυτόχρονα να δίνει και στην ιδιωτική πρωτοβουλία επίσης σημαντικά χρηματικά ποσά ώστε να του παράσχει αυτή τα όσα πληρώνει χρόνια αλλά ενδεχομένως να μη μπορεί να απολάβει από το κράτος. 

Είναι σαφές ότι δε μπορεί να κάνει ο καθένας «διπλή ζωή» και να πληρώνει δημόσιο και ιδιώτη, διότι ακόμα και να το ήθελε είναι πολλά τα λεφτά και σήμερα λείπουν. Δε μπορεί να αγοράζεις συμβόλαια  με την παλιά λογική. Διότι στην άλλη Ευρώπη δε συμβαίνει έτσι όπως θέλουμε να συμβαίνει εδώ και κάθε μέρα γίνεται και πιο ξεκάθαρο. Για να πουληθούν ασφαλιστικά συμβόλαια πρέπει να αλλάξει ο μέχρι σήμερα δρόμος, και οι τακτικές, και οι συμπεριφορές, των εταιρειών, των στελεχών και των διοικητικά υπευθύνων. Βρισκόμαστε σε συνθήκες κορεσμού. Τα τμήματα εκπαίδευσης μπορούν να αλλάξουν ύλη και προσανατολισμό…