Υδρόγειος: Η προσεκτική διαχείριση κλειδί στην αντιμετώπιση της κρίσης

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική συνεχίζει για άλλη μία χρονιά την προσεχτική πολιτική  διαχείρισης ως μέθοδο αποφυγής των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Η εταιρεία συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στην ανάληψη νέων εργασιών, προσπαθώντας κατά αυτό τον τρόπο να ελαχιστοποιήσει την ανάγκη τήρησης αποθεμάτων αλλά και το loss ratio, έτσι ώστε να διατηρήσει τη σημαντική κερδοφορία της, η οποία θα ανέλθει σε περίπου 4 εκατ. ευρώ προ φόρων το 2012.

Η κάλυψη αποθεμάτων στο αυτοκίνητο το 2012 θα ανέλθει στο 250% και το περιθώριο φερεγγυότητας στα 25 εκατ. ευρώ.

Η παραγωγή προβλέπεται να είναι μειωμένη κατά περίπου 17%, από τα 148 στα 123 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο δε θα επηρεάσει την κερδοφορία της. Οι λοιποί κλάδοι εκτός αυτοκινήτου θα είναι το 15% των συνολικών ασφαλίσεων.

Η επίπτωση από το PSI ανέρχεται σε 13,8 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τα κέρδη και τη μείωση των αποθεμάτων της.

Φωτεινό σημείο αποτελεί η θυγατρική κατά 65% εταιρεία Υδρόγειος Κύπρου, το 35% της οποίας ανήκει στο τοπικό management, κάτι το οποίο τους δίνει ισχυρά κίνητρα απόδοσης. Η παραγωγή της Υδρογείου Κύπρου το 2012  θα ανέλθει σε περίπου 10 εκατ. ευρώ  με κέρδη προ φόρων της τάξεων των 800.000 ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας αισιοδοξεί ότι η Υδρόγειος θα συνεχίσει την αυτόνομη και κερδοφόρο πορεία της και στο μέλλον. Για αυτό το λόγο και στα τελευταία τέσσερα χρόνια η εταιρεία δεν έδωσε μέρισμα στους μετόχους, δίνοντας έμφαση στην κεφαλαιακή της ενίσχυση.