Παραμένει η αισιοδοξία στις αγορές

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την γερμανική οικονομία έδωσαν την αφορμή στις αγορές να αναζητήσουν υψηλότερα επίπεδα, αμέσως μετά το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών. Τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την απασχόληση στήριξαν την άνοδο του DAX, πάνω από τις 7400 μονάδες.

Στη συνέχεια υπήρξε και μια δημοπρασία ιταλικών ομολόγων, με την απόδοση των δεκαετών να διαμορφώνεται στο 4,45% από 4,92% η προηγούμενη έκδοση. Η απόδοση αυτή είναι η καλύτερη από το Νοέμβριο του 2010 και δείχνει ότι η κατάσταση σήμερα είναι πολύ καλύτερη από κάθε άλλη στιγμή τους τελευταίους μήνες.

Όσον αφορά το γεν, παρατηρείται μια κίνηση ενίσχυσης του νομίσματος μετά τα σχόλια του Shirai, της BoJ. Ο Shirai, δήλωσε ότι η ιαπωνική κεντρική τράπεζα σκοπεύει να συνεχίσει την επιθετική νομισματική πολιτική, αλλά και να κάνει οτιδήποτε άλλο μπορεί προκειμένου η ιαπωνική οικονομία να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Στα νέα μέτρα που η BoJ σκοπεύει να εφαρμόσει είναι να αυξήσει το όριο του πληθωρισμού στο 2,0%. Σύμφωνα με αξιωματούχους της BoJ αυτό μπορεί να βοηθήσει στην υποτίμηση του γεν.

Για τη συνέχεια αναμένουμε σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία και σε περίπτωση που ανακοινωθούν καλύτερες των εκτιμήσεων, θα αποτελέσουν μια πολύ σημαντική στήριξη για τις αγορές και δεν αποκλείεται να δούμε την άνοδο να επεκτείνεται