Αντέχει παρά την ύφεση ο ΟΠΑΠ

Αντέχει παρά την ύφεση, καταγράφοντας ισχυρές αντοχές με κέρδη 371,7 εκατ. Ισχυρή είναι και η ταμειακή θέση του ΟΠΑΠ στα 340,7 εκατ., ενώ κατέγραψε πτώση μόλις 9% στα κέρδη, εμφανίζοντας καθαρά κέρδη μετά από φόρους 371,7 εκατ., έναντι των 409,1 εκατ. της προηγούμενης περιόδου. Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά µονοψήφιο ποσοστό, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και ανήλθαν σε 2,946 δισ. (-7,8%). Τα ανθεκτικά έσοδα από το Κίνο (μόλις 0,7% μείωση σε ετήσια βάση) και η πτώση κατά 26% στα έξοδα διάθεσης βοήθησαν τον ΟΠΑΠ να επιτύχει EBITDA σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών (155 εκατ. ευρώ, -14% σε ετήσια βάση). 

Συνολικά, τα έσοδα σημείωσαν πτώση 11% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω του Στοιχήματος (-21%), ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 114 εκατ. ευρώ (-16%). Σε ό,τι αφορά στη μετοχή, η EFG Equities διατήρησε την τιμή-στόχο των 6 ευρώ, η οποία υποδηλώνει discount 30% έναντι των βρετανικών εταιρειών του κλάδου και 10% έναντι της Lottomatica

Αναφορικά με το διαγωνισμό για τα Λαχεία, ο ΟΠΑΠ, έως τις 10 Δεκεμβρίου, θα καταθέσει τη δεσμευτική του προσφορά με τα άλλα τρία μέρη της κοινοπραξίας. Η συμμετοχή του ΟΠΑΠ στην κοινοπραξία είναι 34%. Η μερισματική πολιτική του ΟΠΑΠ θα διατηρηθεί στο 50% των καθαρών κερδών και το μέρισμα για τη χρήση θα είναι ανάμεσα στο 35% που είναι το μίνιμουμ και το 50%, που είναι η πολιτική του Οργανισμού. Ωστόσο, εφόσον ο διαγωνισμός για τα Λαχεία είναι επιτυχής για την εταιρεία, θα επηρεαστεί και το μέρισμα της μετοχής.