Ενεχυροδανειστήριο από το ΤΤ

Σε ανακοίνωση του το ΤΤ αναφέρει ότι το «Ενεχυροδανειστήριο του αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη παρουσία στο χώρο των ενεχυροδανειστηρίων στην Ελλάδα και αποτελεί ενεργό μέλος της ελληνικής κοινωνίας από την ίδρυσή του έως σήμερα. Το Κρατικό Ενεχυροδανειστήριο άρχισε να λειτουργεί στις 11 Οκτωβρίου 1934, με την οικονομική στήριξη του ΤΤ, ως μέτρο ανακούφισης των κοινωνικών στρωμάτων που λόγω οικονομικής κρίσης γίνονταν έρμαιο στα χέρια των τοκογλύφων.
Σήμερα, το Ενεχυροδανειστήριο του ΤΤ παρέχει δανειοδότηση με ευνοϊκούς όρους σε πολίτες που απέχουν από τον τραπεζικό δανεισμό και έχουν ανάγκη άμεσης ρευστότητας».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΤ κ. Κλέωνα Παπαδόπουλο, «Αυτό που διαφοροποιεί το Ενεχυροδανειστήριο του ΤΤ από την υπόλοιπη αγορά είναι ότι εμείς φυλάσσουμε τα αντικείμενα αξίας που μας εμπιστεύονται οι πελάτες μας ως ενέχυρα, χορηγώντας τους μικροδάνεια με ευνοϊκούς όρους, ώστε να τους διευκολύνουμε να τα αποπληρώσουν και να επανακτήσουν τα αντικείμενα αυτά».

Πρόκειται για μια υπηρεσία ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής. Σημαντική παράμετρο στη λειτουργία του Ενεχυροδανειστηρίου του ΤΤ άλλωστε, αποτελεί η ειδοποιός διαφορά του από τα υπόλοιπα ενεχυροδανειστήρια: σε περίπτωση εκποίησης του αντικειμένου, το τυχόν πλεόνασμα, μετά την αποπληρωμή του δανείου, αποδίδεται στον πελάτη.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παρέχει χαμηλότοκα δάνεια με ενέχυρο αντικειμένων μέσω των ενεχυροδανειστηρίων:

1.         Αθηνών (Σοφοκλέους 2, τηλ. 210-3704057/58/55 και 2103704777/4823)

2.         Θεσσαλονίκης (Αιγαίου 104 Καλαμαριά τηλ: 2310-412311).